Πολιτική
Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2004 07:00

Πρόγνωση καιρού

Βροχές, κυρίως στα νότια, προβλέπει για σήμερα Τετάρτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), με σταδιακή επκράτηση βορείων ανέμων και πτώση της θερμοκρασίας, στη Βόρεια Ελλάδα.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις, με παροδικές βροχές ή χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Αργά τη νύχτα, πιθανώς να σημειωθούν χιονοπτώσεις και σε πεδινές περιοχές. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, που γρήγορα θα ενισχυθούν σε ισχυρούς έως πολύ ισχυρούς. Θερμοκρασία: Από μείον δύο (-2) έως 10 βαθμούς Κελσίου. Σημαντική πτώση θα σημειωθεί από τις απογευματινές ώρες.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις, με τοπικές βροχές και στα νοτιοδυτικά, πιθανώς καταιγίδες. Βαθμιαία, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς και στο Ιόνιο τοπικά θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 2 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Τοπικές νεφώσεις, με παροδικές βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί μέτριοι, που από το βράδυ θα γίνουν σταδιακά βόρειοι ισχυροί έως πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από μείον έναν (-1) έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις, με τοπικές βροχές, κυρίως στις νοτιότερες περιοχές. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί μέτριοι και στα νότια, τοπικά ισχυροί. Αργότερα, στα βόρεια, θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς ισχυρούς έως πολύ ισχυρούς. Θερμοκρασία: Από 4 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν παροδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι, που το βράδυ, θα γίνουν βόρειοι μέτριοι έως ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθεί πρόσκαιρη βροχή. Αργά τη νύχτα, προς την Πέμπτη, χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και πιθανόν για λίγο και στην πόλη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι, που βαθμιαία θα ενισχυθούν σε ισχυρούς έως πολύ ισχυρούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από έναν (1) έως 10 βαθμούς Κελσίου. Πτώση της θα σημειωθεί από τις απογευματινές ώρες.

Ο καιρός αύριο

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται για αύριο Πέμπτη, στα δυτικά. Στα βόρεια, θα σημειωθούν παροδικές νεφώσεις, με τοπικές χιονοπτώσεις μικρής διάρκειας, τις πρωϊνές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα, προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής χώρας, ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις θαλάσσιες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στα πελάγη, τοπικά θυελλώδεις. Αισθητή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία από Βορρά προς Νότο.