Πολιτική
Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2004 14:28

Την παραίτηση Σπηλιωτόπουλου ζητεί το ΠΑΣΟΚ

Την παραίτηση του υπουργού Εθνικής Αμυνας, Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου, ζητεί το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τα αντισταθμιστικά των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων TOR.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΤ 3 FM 102, ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, χαρακτήρισε «κόλαφο» για την κυβέρνηση «τις αποκαλύψεις σχετικά με τις κινήσεις του υπουργείου Εθνικής Αμυνας σε ό,τι αφορά τα αντισταθμιστικά των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων TOR».

Ο κ. Τσοχατζόπουλος έκανε λόγο «για μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα για την κυβέρνηση».

«Ο κ. Σπηλιωτόπουλος και ο κ. Ζορμπάς απεμπολούν δικαιώματα του ελληνικού δημοσίου να έχει κάλυψη 100% από τη ρωσική κυβέρνηση μέσω της κρατικής εγγύησης», υπογράμμισε ο πρωην υπουργός και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι όλα αυτά οι συνάδελφοι στην εξεταστική επιτροπή θα τα κρίνουν σκληρά και θα απαιτήσουν να εξεταστούν το συντομότερο δυνατόν οι κ.κ. Σπηλιωτόπουλος και Ζορμπάς, ώστε να μπορέσουν να έρθουν όλα τα στοιχεία στην επιφάνεια και να ξεκαθαριστεί η υπόθεση».

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, υποστήριξαν ότι το έργο της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα εξοπλιστικά πρέπει να συνεχιστεί κανονικά, ενώ ο Ακης Τσοχατζόπουλος σημείωσε πως «το κατηγορητήριο καταρρέει».