Πολιτική
Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2004 14:35

Για ασύστολα ψεύδη κάνει λόγο ο υπουργός Εθνικής Αμυνας

«Ψεύδονται ασύστολα όσοι υποστηρίζουν ότι δήθεν υπογράψαμε σύμβαση τύπου ΠΑΣΟΚ, δηλαδή χωρίς την εξασφάλιση νόμιμης εγγύησης. Θα πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι από τις 7 Μαρτίου και μετά, τέτοιες ζημιογόνες συμβάσεις, ανήκουν οριστικά στο παρελθόν».

Αυτό δηλωσε σήμερα ο υπουργός Αμυνας Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος απαντώντας στις κατηγορίες σχετικά με τα αντισταθμιστικά των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων TOR Μ1 http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/11/24/982662.htm .

«Ως υπουργός Εθνικής Αμυνας δεν πρόκειται ποτέ να υπογράψω σύμβαση χωρίς νόμιμη εγγύηση και χωρίς να κατοχυρώνονται απόλυτα τα συμφέροντα του δημοσίου», υπογράμμισε ο κ. Σπηλιωτόπουλος και κάλεσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να αποφασίσει ποια είναι η θέση του.

«Πρέπει να υπογράφονται συμβάσεις χωρίς νόμιμες εγγυήσεις, ναι ή όχι; Καλύπτει πολιτικά τους πρώην υπουργούς ¶μυνας του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι άφησαν να περάσουν ανεκμετάλλευτα επί πέντε ολόκληρα χρόνια τα Αντισταθμιστικά Οφέλη των ρωσικών αντιαεροπορικών, ναι ή όχι; Ας μας απαντήσουν επιτέλους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής Αμυνας.

Σε ερώτηση εξάλλου, για το αν υπέβαλε την παραίτησή του ο γενικός γραμματέας της Γενικής Γραμματείας Οικονομικού Σχεδιασμού και Αμυντικών Επενδύσεων, Γιώργος Ζορμπάς, ο κ. Σπηλιωτόπουλος δήλωσε αστειευόμενος: «Κάθε μέρα ένας παραιτείται. Τί θα γίνει μ'αυτό;»