Πολιτική
Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2004 10:57

Στην Αίγυπτο ο Κ. Καραμανλής - Στη Ραμάλα ο Γ. Παπανδρέου

Τριήμερη επίσημη επίσκεψη στην Αίγυπτο θα πραγματοποιήσει από σήμερα ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Ο Πρωθυπουργός θα αναχωρήσει στις 14:30 και αναμένεται να φθάσει στο αεροδρόμιο Nouzha Αλεξανδρείας στις 16:00.

Ο κ. Καραμανλής θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της Αιγύπτου, τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας. Στο επίκεντρο των συνομιλιών του Πρωθυπουργού με την αιγυπτιακή πολιτική ηγεσία εκτός από τις διμερείς σχέσεις, θα είναι και οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, επισκέπτεται σήμερα, τη Ραμάλα, όπου θα έχει συνομιλίες με τη νέα παλαιστινιακή ηγεσία.

Χθες, στο Τελ Αβίβ ο κ. Παπανδρέου είχε συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ Σιλβάν Σαλόμ και τον πρόεδρο του Εργατικού Κόμματος, Σιμόν Πέρες. Κατά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, ο κ. Παπανδρέου ενημερώθηκε για τις προσπάθεειες που καταβάλλονται για την επανέναρξη του διαλόγου, αλλά και για την υποστήριξη που θα παράσχει η ισραηλινή πλευρά στην Παλαιστινιακή Αρχή, ώστε να συνδράμει στην επιτυχή έκβαση των παλαιστινιακών εκλογών.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά το πέρας των επαφών με αξιωματούχους του Ισραήλ, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι «με την ευκαιρία της επίσκεψής μου στη Ραμάλα ώστε να αποτίσω φόρο τιμής στον Αραφάτ και βεβαίως να συναντηθώ με την ηγεσία των Παλαιστινίων είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με ισραηλινούς αξιωματούχους και να ενημερωθώ για τη νέα προσπάθεια, η οποία έχει ως στόχο την αναθέρμανση της ειρηνευτικής διαδικασίας - κάτι πολύ σημαντικό για την Ευρώπη και για την Ελλάδα. Αμέσως μετά θα έχω την ευκαιρία να μεταφέρω την εικόνα που θα σχηματίσω από την περιοχή στους σοσιαλιστές στην Ευρώπη τους οποίους θα συναντήσω σε δύο ημέρες».

Το μεσημέρι ο κ. Παπανδρέου θα αναχωρήσει για τη Μαδρίτη, όπου θα λάβει μέρος στη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών ηγετών.

Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων