Στο Μαυσωλείο του Γιάσερ Αραφάτ μετέβη σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Ραμάλα.
Μετά την κατάθεση στεφάνου, ο κ. Παπανδρέου υπογράφοντας στο βιβλίο των συλλυπητηρίων, χαιρέτισε «τον πατέρα του Παλαιστινιακού λαού, τον φίλο των Ελλήνων, τον φίλο του πατέρα του, αλλά και το δικό του», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ευχήθηκε να πραγματοποιηθεί το όνειρο όλων των Παλαιστινίων για μια ελεύθερη Παλαιστίνη σε μία ειρηνική Μέση Ανατολή.
«Ηταν χρέος μου να έρθω εδώ στον τάφο του Γιάσερ Αραφάτ, στη Ραμάλα, όπου πέρασε τα τελευταία του χρόνια απομονωμένος, αλλά με τη συμπαράσταση τόσων πολλών, και όχι μόνο, Παλαιστίνιων», δήλωσε ο κ. Παπανδρέου.
«Είχα την ευκαιρία να τον επισκεφθώ εδώ στη Ραμάλα, πρόσθεσε, στα ερείπια του αρχηγείου του, τότε με μια πρωτοβουλία που είχαμε πάρει εγώ με τον Ισμαήλ Τζεμ, σε μία πολύ δύσκολη στιγμή, και ως προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στο πλαίσιο μιας σημαντικής πρωτοβουλίας, για να μεταφέρουμε το μήνυμα των Ευρωπαίων για τις προσπάθειες που κάναμε για την ειρήνη στην περιοχή. Ο αγώνας αυτός θα συνεχιστεί με τη νέα ηγεσία των Παλαιστίνιων, μετά τις εκλογές», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε:
«Είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με τον Μαχμούντ Αμπάς, που επελέγη ως ο υποψήφιος της Φάταχ για τις προεδρικές εκλογές. Ας ελπίσουμε ότι θα μπορέσουν να ξεκινήσουν και πάλι τις ειρηνευτικές διαδικασίες και να φθάσουν σε ένα αίσιο τέλος. Πάντως, εμείς θα στηρίξουμε τις προσπάθειές τους, θα στηρίξουμε την ειρηνευτική διαδικασία και είμαι σίγουρος ότι αυτό εκφράζει το σύνολο του ελληνικού λαού».
Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατευθύνθηκε στο αρχηγείο της Παλαιστινιακής Αρχής, όπου συνάντησε εκτός από τον Μαχμούτ Αμπάς, τον υπουργό Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής Ναμπίλ Σάατ, καθώς επίσης και άλλους αξιωματούχους της Παλαιστινικής Αρχής, απο τους οποίους ενημερώθηκε για τις πολιτικές εξελίξεις, αλλά και για την προετοιμασία των Παλαιστινιακών εκλογών στις 9 Ιανουαρίου.
Από την πλευρά τους οι παλαιστίνιοι αξιωματούχοι εξέφρασαν την πεποίθηση ήταν ότι οι εκλογές θα γίνουν την καθορισμένη ημερομηνία, εκτίμησαν ως ιδιαίτερα σημαντική την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας στην παρούσα φάση, ενώ τέλος τόνισαν ότι η ενότητα θα είναι το στοιχείο το οποίο θα κυριαρχήσει στα Παλαιστινιακά εδάφη μετά το θάνατο του Γιάσερ Αραφάτ.