Πολιτική
Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2004 19:00

Αθανασάκης: Προσπάθεια της κυβέρνησης να εκδώσει η ίδια το πόρισμα της Εξεταστικής

«Παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες μια αγωνιώδη προσπάθεια της κυβέρνησης, δια του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου, να εκδώσει η ίδια το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής πριν από την λήξη των εργασιών της.

Δικαίως, αλλά ματαίως, η κυβέρνηση αναζητεί ένα σωσίβιο. Η διαδικασία της Εξεταστικής οδηγείται σε ναυάγιο, σε ό,τι αφορά τους στόχους της κυβέρνησης της ΝΔ», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Ν. Αθανασάκης.

«Σε ό,τι αφορά τα «ΤΟR», στην αρχή επρόκειτο για «άχρηστα οπλικά συστήματα», αυτό κατέπεσε με τις δηλώσεις του ίδιου του υπουργού Εθνικής Αμυνας στη Μόσχα. Στη συνέχεια και σε κάποια φάση ήταν «πανάκριβα». Αυτό επίσης κατέπεσε απ' τα ίδια τα έγγραφα.

Στη συνέχεια είχαμε το θέμα της εγγύησης, το εάν σε καμιά περίπτωση δεν μπορούσε να γίνει η σύμβαση εάν δεν υπήρχε τραπεζική εγγύηση αλλά κρατική. Τώρα βλέπετε ότι έχουμε μία νέα επιχειρηματολογία για το ισοδύναμο της τραπεζικής εγγύησης και της κρατικής, αλλά αρχίζει η συζήτηση για τον τύπο της εγγύησης.

Η κυβέρνηση και ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος φαίνεται ότι διαβάζουν διαδοχικά τα άρθρα του νόμου. Οταν θα διαβάσει ολόκληρη την ελληνική νομοθεσία η οποία διέπει τις συγκεκριμένες συμβάσεις, θα αναγκαστεί να αναγνωρίσει και όλα τα υπόλοιπα που υποστηρίζουμε απ’ την αρχή», πρόσθεσε.