Πολιτική
Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2004 13:36

Κατάθεση σειράς τροπολογιών στη Βουλή

Τροπολογίες που ρυθμίζουν θέματα οφειλών του Δημοσίου στο Ταμείο Νομικών, την ένταξη του Προαστιακού στο σχεδιασμό του ΟΑΣΑ και την προμήθεια υλικών αιμοκάθαρσης κατέθεσαν οι αρμόδιοι υπουργοί στο νομοσχέδιο για το Συνήγορο Καταναλωτή.

Με την πρώτη τροπολογία, παρέχεται στο Δημόσιο η δυνατότητα να εξοφλεί τις υποχρεώσεις του προς το Ταμείο Νομικών, όχι μόνο με την καταβολή χρημάτων, αλλά και με την έκδοση ομολόγων. Το Ελληνικό Δημόσιο αποδίδει στο Ταμείο Νομικών ποσοστό 10% επί των επιβαλλομένων υπέρ του Δημοσίου, των Δήμων και Κοινοτήτων και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας φόρων κατά τη μεταβίβαση ακινήτων ή πλοίων εξ επαχθούς αιτίας. Για την περίοδο 1998-2004, το Δημόσιο οφείλει να αποδώσει στο Ταμείο Νομικών περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ.

Με την ίδια τροπολογία, παρέχεται στο Ελληνικό Δημόσιο η δυνατότητα να αγοράζει μετοχές ή άλλους τίτλους εκδόσεως τραπεζών και με την έκδοση ομολόγων και όχι μόνο μετρητοίς, όπως προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία.

Με τη δεύτερη τροπολογία, οι εταιρείες «Προαστιακός Α.Ε.», «Αττικό Μετρό Α.Ε.» και «Τραμ Α.Ε.» εντάσσονται στο σχεδιασμό, προγραμματισμό και συντονισμό του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ).

Με άλλη τροπολογία, προβλέπεται να διατίθεται για τη φύλαξη των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων και προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, για το οποίο δεν ισχύουν τα προβλεπόμενα ανώτατα χρονικά όρια αποσπάσεων.

Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων