Κόσμος
Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2004 08:35

ΠΓΔΜ: Κλειστή η αμερικανική πρεσβεία για λόγους ασφαλείας

Εκλεισε, για λόγους ασφαλείας, η πρεσβεία των ΗΠΑ στα Σκόπια, όπως επιβεβαίωσαν οι τοπικές αρχές της ΠΓΔΜ.

«Η πρεσβεία των ΗΠΑ, μας ενημέρωσε από την Παρασκευή, ότι θα κλείσει, για λόγους ασφαλείας. Ταυτόχρονα ζήτησαν από εμάς να ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας έξω από την πρεσβεία, κάτι που από την πλευρά μας, εξασφαλίσθηκε. Μέχρι πότε θα παραμείνει κλειστή η πρεσβεία δεν γνωρίζουμε», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της ΠΓΔΜ (στο οποίο υπάγεται και η αστυνομία), Γκόραν Πάβλοφσκι.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το υπουργείο Εσωτερικών διαθέτει κάποιες πληροφορίες για τι είδους απειλές κατά της πρεσβείας των ΗΠΑ πρόκειται, όμως αρνήθηκε να τις γνωστοποιήσει, σημειώνοντας ότι αυτό εναπόκειται στις αμερικανικές αρχές.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της ΠΓΔΜ, επιβεβαίωσε ακόμη, ότι οι απειλές αυτές, αφορούν όλες τις αμερικανικές εγκαταστάσεις στην χώρα.

Νωρίτερα, το State Department, ανακοίνωσε, ότι η πρεσβεία των ΗΠΑ στην ΠΓΔΜ έκλεισε για λόγους ασφαλείας. Ο εκπρόσωπος του, Ρίτσαρντ Μπαόυτσερ, δεν ανέφερε τους λόγους, παρά μόνο είπε ότι πρόκειται για τοπικές πληροφορίες σχετικά με τις εγκαταστάσεις των Ηνωμένων Πολιτειών στην ΠΓΔΜ. Επίσης, ο Μπάουτσερ, είπε, πως όλοι οι Αμερικανοί καλύτερα να αποφεύγουν τις αμερικανικές εγκαταστάσεις στα Σκόπια.