Πολιτική
Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013 20:25

Βουλή: Νέα στοιχεία από τον Β. Καπερνάρο ζήτησε η Επιτροπή Πόθεν Έσχες

Νέα στοιχεία ζήτησε η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής από τον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Β. Καπερνάρο κατά τησυνεδρίαση της Τετάρτης. Αντίθετα για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Μητρόπουλο η Επιτροπή δεν βρήκε ενοχοποιητικά στοιχεία.

Νέα στοιχεία ζήτησε η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής από τον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Β. Καπερνάρο κατά την χθεσινή της συνεδρίαση. Αντίθετα για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Μητρόπουλο η Επιτροπή δεν βρήκε ενοχοποιητικά στοιχεία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Γ. Καλαντζή, «η Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε ότι είναι χρήσιμο να τεθούν υπόψιν της για τον έλεγχό της οι κινήσεις όλων των τραπεζικών λογαριασμών του Αυγούστου 2012».

Υπενθυμίζεται ότι το ΣΔΟΕ έχει ζητήσει από την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών να ελεγχθούν οι κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών μέχρι και 4 Οκτωβρίου 2012. Υπενθυμίζεται ότι ο Β. Καπερνάρος ερευνάται για απόκρυψη φορολογητέας ύλης.

Όσον αφορά τον Αλ. Μητρόπουλο, υπογραμμίζεται ότι «η Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε ότι στην έκθεση ελέγχου δεν περιλαμβάνονται στοιχεία τα οποία θα ήταν δυνατό να χρησιμοποιηθούν κατά τη διενέργεια ελέγχου της αρχικής του δήλωσης». Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ερευνάται για απόκρυψη φορολογικών εσόδων από το εξωτερικό, καθώς απέκτησε χρήματα το 1999 και τα εισήγαγε στην Ελλάδα το 2004.

Στην συνεδρίαση της Επιτροπής 5 πρ. Βουλευτές κατέθεσαν τα απαραίτητα παραστατικά που τους είχαν ζητηθεί και η Επιτροπή εκτιμά ότι «δεν υφίσταται πλέον καμία περαιτέρω εκκρεμότητα σε σχέση με τις δηλώσεις τους».

Πρόκειται για τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ  Γ. Καρατζαφέρη, τους πρ. βουλευτές της ΝΔ Αρ. Σταθάκη, Γ. Αναγνωστόπουλο και Ηλ. Καλλιώρα και τον πρ. βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γ. Σκουλά.

newsroom naftemporiki.gr