Πολιτική
Τετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2004 14:33

Ο ΣΥΝ για την απόφαση της Κομισιόν σχετικά με την απογραφή

Για πρώτη φορά απευθύνεται προειδοποιητική επιστολή σε χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ανάλογο περιεχόμενο, υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο ευρωβουλευτής του Συνασπισμού, Δημήτρης Παπαδημούλης, σχολιάζοντας την απόφαση της Κομισιόν για τη δημοσιονομική απογραφή της Ελλάδας.

Για πρώτη φορά επίσης, σημειώνει ο κ. Παπαδημούλης, η διαδικασία αυτή ενεργοποιείται μετά από πρωτοβουλία του ίδιου του κράτους-μέλους που τίθεται υπό επιτήρηση.

«Ενώ ο στόχος της Νέας Δημοκρατίας ήταν ο εσωτερικός πολιτικός αντίπαλος, που έχει αναμφισβήτητα τεράστιες ευθύνες για την εκτεταμένη “δημιουργική λογιστική”, τα “σκάγια” έπληξαν τα λαϊκά στρώματα που θα υποστούν μια ακόμη τουλάχιστον διετή μονόπλευρη λιτότητα, το διεθνές κύρος και την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας, αλλά και την ίδια την κυβέρνηση, που ως μαθητευόμενος μάγος με τους χειρισμούς της απελευθέρωσε ανεπιθύμητες εξελίξεις», αναφέρει στη δήλωσή του ο ευρωβουλευτής του Συνασπισμού.

Παράλληλα, για πρώτη φορά αποσαφηνίζονται οι θολές αρμοδιότητες στις σχέσεις μεταξύ των θεσμικών οργάνων της Ε.Ε. (Ευρωπαϊκή Τράπεζα, Κομισιόν, Eurostat κ.λπ.) με τρόπο που λειτουργεί σε βάρος της Ελλάδας, δηλαδή στου «κασίδη το κεφάλι», όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο κ. Παπαδημούλης.

«Τα σπασμένα θα κληθούν και πάλι να τα πληρώσουν οι ασθενέστερες οικονομικές τάξεις της χώρας μας, αφού ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν επιλέξει τη μικροπολιτική αντιπαράθεση την ώρα που συγκλίνουν σε συντηρητικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές», καταλήγει στη δήλωσή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ.