Πολιτική
Τετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2004 18:35

Επίθεση Αθανασάκη στην κυβέρνηση για απογραφή και προσπάθειες παράκαμψης του ΑΣΕΠ

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αυξάνει καθημερινά η ίδια το έλλειμμα, τόνισε κατά τη σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για εκτροχιασμό στην εκτέλεση του προϋπολογισμού, τόσο όσον αφορά τα έσοδα, όσο και τις δαπάνες.

Παρ’όλα αυτά, σημειώσε ο κ. Αθανασάκης, η κυβέρνηση «πιστεύει ότι μπορεί να συνεχίζει να βρίσκει άλλοθι σ’ αυτή την απίθανη ιστορία με την απογραφή-φιάσκο την οποία δημιούργησε. Πιστεύει ότι μπορεί να συνεχίζει να βρίσκει άλλοθι στο «για όλα φταιει το ΠΑΣΟΚ».

«Με στόχο να πλήξει το ΠΑΣΟΚ, με στόχο να αποδεσμευτεί από τις ρητές, προεκλογικές της εξαγγελίες, δημιούργησε η ίδια δεσμά για την χώρα. Επιβαρύνει την οικονομία η οποία τίθεται υπό επιτήρηση, πλήττει το εισόδημα όλων των Ελλήνων», υπογράμμισε ο κ. Αθανασάκης.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ έκανε επίσης λόγο για προσπάθεια παράκαμψης του ΑΣΕΠ από την κυβέρνηση, εντάσσοντας τις προσωπικές συνεντεύξεις των διαγωνιζομένων με ποσοστό 20% στη μοριοδότηση. «Είναι μια μεθόδευση-πραξικόπημα για την ανατροπή των πινάκων των επιτυχόντων υπέρ την ημετέρων», επισήμανε ο κ. Αθανασάκης ο οποίος αναφέρθηκε και στο θέμα της απόσυρσης της ανακοίνωσης που αφορούσε την αποδέσμευση συνολικά των ΔΕΚΟ από τη διαδικασία του ΑΣΕΠ.

«Αυτή η διαδικασία», τόνισε ο κ. Αθανασάκης, «είναι μια διαδικασία επίδειξης φαυλότητας και αν την συνδυάσουμε με τις καταγγελίες που ακούστηκαν στη χθεσινή Συνεδρίαση της Νέας Δημοκρατίας κατά συγκεκριμένων υπουργών για ρουσφετολογικές προσλήψεις από τις περιφέρειες τους, πιστεύω ότι μπορούμε να βγάλουμε ένα ακόμα συμπέρασμα για την αξιοπιστία της κυβέρνησης Καραμανλή και για τους πραγματικούς της στόχους».