Πολιτική
Πέμπτη, 02 Δεκεμβρίου 2004 14:45

Επίθεση Παπαρήγα για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό των τραπεζοϋπαλλήλων

Επίθεση κατά των τραπεζιτών και των προτάσεων που προωθούνται για το ασφαλιστικό των τραπεζοϋπαλλήλων εξαπέλυσε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα κατά την επίσκεψή της σήμερα στην Εμπορική Τράπεζα.

«Οι τραπεζίτες, αξιοποιώντας όλους τους αντιασφαλιστικούς νόμους που έκανε η Νέα Δημοκρατία, μετά το ΠΑΣΟΚ, και τώρα συνεχίζει η ΝΔ , βρίσκουν την κατάλληλη ευκαιρία να βγάλουν από πάνω τους όλες τις υποχρεώσεις που έχουν στα ασφαλιστικά ταμεία. Στην προκειμένη περίπτωση στο επικουρικό. Βαδίζουν για αφαίρεση κεκτημένων δικαιωμάτων αλλά και παράδοση των ασφαλιστικών ταμείων στην αγορά και στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες», επισήμανε η κ. Παπαρήγα.

Και απευθυνόμενη στους εργαζομένους, η γ.γ. του ΚΚΕ πρόσθεσε: «Μη σας παραπλανούν. Καμία συναίνεση. Θα ελιχθούν, θα σας πετάξουν διάφορες προτάσεις που τάχα θα είναι ωφέλιμες και ευέλικτες. Καμία συναίνεση. Κατά μέτωπο επίθεση όλων των εργαζομένων. Τραπεζοϋπάλληλοι, εργάτες κλωστοϋφαντουργίας, εργάτες βιομηχανίας, ΕΒΕ, αγροτιά. Έρχεται καινούργιος χειμώνας στο ασφαλιστικό σύστημα και ο αγώνας θα έχει αποτελέσματα μόνο όταν είναι ενιαίος με κοινά αιτήματα».

Ερωτηθείσα για το θέμα της Εξεταστικής, η κ. Παπαρήγα δήλωσε πως στο τέλος θα γίνει συμψηφισμός και εξαγνισμός, ενώ με αφορμή τις δηλώσεις του Οικουμενικού Πατριάρχη σχολίασε:

«Η ηγεσία της Τουρκίας με τις πλάτες των ΗΠΑ παζαρεύει την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, με στόχο να κερδίσει από πολλές μεριές Εδώ παίζονται παιχνίδια και ανταγωνισμοί. Και βέβαια, σ’ αυτές τις περιπτώσεις θύμα γίνονται και άλλα ζητήματα, που έχουν σχέση με τη θρησκεία, με τη σχολή της Χάλκης κ.α.».