Τις αποφάσεις της πανελλήνιας ομοσπονδίας τους για συνεχόμενες 48ωρες απεργίες ως την Παρασκευή ενέκριναν οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΑΠΘ, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις κατά της διαθεσιμότητας.
Τις αποφάσεις της πανελλήνιας ομοσπονδίας τους για συνεχόμενες 48ωρες απεργίες ως την Παρασκευή ενέκριναν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις κατά της διαθεσιμότητας.
Από το ΑΠΘ προβλέπεται να τεθούν σε διαθεσιμότητα 169 διοικητικοί υπάλληλοι.
Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο παραμένουν κλειστά για ενδέκατη εβδομάδα, μετά και τη νέα απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων των δύο ιδρυμάτων να συνεχίσουν την απεργία τους, κατά της διαθεσιμότητας.
Το υπουργείο Παιδείας πάντως προσφεύγει ξανά στα δικαστήρια με αίτημα να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία.
Η Σύνοδος των Πρυτάνεων από την πλευρά της ζητεί άμεση συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Παιδείας, «με σκοπό την έναρξη διαλόγου προκειμένου να βρεθούν λύσεις στα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί».
«Η Σύνοδος Πρυτάνεων των ΑΕΙ, όπως έχει επανειλημμένα δηλώσει, είναι έτοιμη να συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων που έχει προκαλέσει στα Ελληνικά Πανεπιστήμια το μέτρο της διαθεσιμότητας. Για το λόγο αυτό ζητάει άμεση συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Παιδείας, με σκοπό την έναρξη διαλόγου προκειμένου να βρεθούν λύσεις στα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του προεδρείου της Συνόδου.
Πηγή: ΑΜΠΕ