Κόσμος
Τρίτη, 07 Δεκεμβρίου 2004 10:47

Η σαουδαραβική πτέρυγα της Αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης στην Τζέντα

Η σαουδαραβική πτέρυγα της Αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη για τη χθεσινή επίθεση στο αμερικανικό προξενείο στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, με ανακοίνωσή της που δημοσίευσε σε ισλαμική ιστοσελίδα.

Στην ανακοίνωση η οργάνωση υποστηρίζει ότι ορισμένοι από τους δράστες κατόρθωσαν να διαφύγουν μετά την επιχείρηση.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας, κατά την επίθεση σκοτώθηκαν τρεις από τους ενόπλους που εισέβαλαν στο χώρο του προξενείου, ενώ συνελήφθησαν αφού πρώτα τραυματίστηκαν άλλοι δύο.

Η ανακοίνωση που υπογράφεται από την Οργάνωση Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Τα αδέλφια μας της ταξιαρχίας του μάρτυρα Αμπού Ανές Αλ Τσάμι περικύκλωσαν ένα προπύργιο των σταυροφόρων Αμερικανών στην Τζέντα... Στη συνέχεια κατόρθωσαν να διαφύγουν χάνοντας δύο μάρτυρες ,που κάλυψαν την υποχώρηση των Μουντζαχεντίν, εκ των οποίων τρεις τραυματίστηκαν και περιθάλπονται».

«Τα αδέλφια μας σκότωσαν εννιά άτομα στο προξενείο, εκ των οποίων δύο ήταν Αμερικανοί και επτά στρατιώτες του τυρρανικού σαουδαραβικού καθεστώτος και τραυμάτισαν άλλους δέκα», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Τα μέλη της οργάνωσης υποστηρίζουν επίσης πως απέσπασαν σημαντικά έγγραφα από το προξενείο, τα οποία, όπως αναφέρουν, θα δημοσιεύσουν σύντομα.