Πολιτική
Πέμπτη, 09 Δεκεμβρίου 2004 15:21

Για άθλια προσπάθεια εμπλοκής του πρωθυπουργού έκανε λόγο ο Β. Αντώναρος

Για «άθλια προσπάθεια εμπλοκής του πρωθυπουργού» έκανε λόγο ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βαγγέλης Αντώναρος ερωτηθείς αν περιήλθε σε γνώση του πρωθυπουργού το περιεχόμενο DVD όπου αποτυπώνονται «ύποπτες συναλλαγές συνεργάτη του υπουργού Εθνικής Αμυνας» και τί έπραξε κατόπιν τούτου.

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για «ανυπόστατα σενάρια που δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα». «Όλες οι προσπάθειες αποπροσανατολισμού έχουν όρια. Υπάρχει μια άθλια προσπάθεια εμπλοκής του πρωθυπουργού που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα», υπογράμμισε ο κ. Αντώναρος, επισημαίνοντας ότι ούτε σε άλλο κυβερνητικό στέλεχος περιήλθε το περιεχόμενο παρόμοιας βιντεοκασέτας.

«’Οσοι έχουν, ή ισχυρίζονται ότι έχουν, τέτοιες κασέτες ας τις προσκομίσουν εκεί που πρέπει», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε αλλεπάλληλες συναφείς ερωτήσεις, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε τέλος, ότι «χωρίς να υπάρχει ίχνος αποδεικτικού στοιχείου εκτοξεύονται κατηγορίες, διασπείρονται ανυπόστατες φήμες, εξυφαίνονται κακόγουστα σενάρια και μπαίνουν στο στόμα ανθρώπων δηλώσεις, που δεν τις έχουν κάνει με αυτή τη μορφή». «‘Ολα αυτά έχουν ως στόχο να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από τα πραγματικά θέματα - δηλαδή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Μόσχα, το νομοσχέδιο για το βασικό μέτοχο που έχει μεγάλη αποδοχή στην κοινή γνώμη και την εξέλιξη (κατά θετικό τρόπο) της διαδικασίας της Εξεταστικής Επιτροπής», σημείωσε. «Αυτά δεν περνάνε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αντώναρος.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ περί «παρωδίας Εξεταστικών Επιτροπών», ο κ. Αντώναρος είπε πως «άποψή μας είναι ότι όλες οι δηλώσεις, κινήσεις και τοποθετήσεις γίνονται για να ακυρώσουν την αποτελεσματικότητα που έχει η διαδικασία της Εξεταστικής Επιτροπής». Επί του θέματος αυτού εξάλλου, και σε ερώτηση περί της σκοπιμότητας της χρονικής σύμπτωσης στην εξέταση του κ. Ζορμπά με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Μόσχα -δεδομένου ότι «η πλειοψηφία της επιτροπής είναι κυβερνητική»- ο κ. Αντώναρος επεσήμανε ότι «η Εξεταστική Επιτροπή τηρεί δικό της ημερολόγιο στην κλήση των μαρτύρων».

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος αρνήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του επιτίμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για το θέμα της Εξεταστικής.

Πηγή ΑΠΕ