Πολιτική
Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2004 17:13

Εξεταστική: Η ώρα των υπουργών

Μήνυση κατά του Γενικού Γραμματέα Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, Γιώργου Ζορμπά, κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ακης Τσοχατζόπουλος.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος κατηγορεί τον κ. Ζορμπά για τη διάπραξη των αδικημάτων της συκοφαντικής δυσφήμισης και της ψευδορκίας ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Τσοχατζόπουλος, που αύριο καταθέτει στην Εξεταστική, είπε ότι σπιλώθηκαν η τιμή και η υπόληψη προσώπων, υπουργών, αλλά και μιας ολόκληρης παράταξης, και πρόσθεσε ότι ο κ. Ζορμπάς έστησε ο ίδιος την υπόθεση, αλλά τώρα οι ρόλοι αντιστρέφονται.

Το απόγευμα αναμένεται να καταθέσει στην Εξεταστική ο επιχειρηματίας Καμπούρογλου, εκπρόσωπος της «Ντρουμίλαν», διαχειρίστριας εταιρείας για την υλοποίηση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων από την αγορά των πυραύλων TOR-Μ1.

Νωρίτερα κατέθεσε ο επιχειρηματίας Γιαννίκος. Την Παρασκευή ολοκληρώνονται οι καταθέσεις. Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Επιτροπής, Γιάννη Τραγάκη, η επίσπευση των εργασιών κρίθηκε αναγκαία ενόψει της έναρξης της συζήτησης του Προϋπολογισμού.

Στο παραπάνω πλαίσιο, για κάθε υπουργό Αμυνας θα αφιερωθεί μονάχα μία ημέρα εξέτασης. Αύριο καταθέτει ο Ακης Τσοχατζόπουλος, την Πέμπτη ο Γιάννος Παπαντωνίου και την Παρασκευή, ο Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος.