Κόσμος
Σάββατο, 02 Νοεμβρίου 2013 07:33

Αργεντινή: Για παράνομο πλουτισμό ελέγχεται ο αντιπρόεδρος Μπούντου

Δικαστήριο της Αργεντινής αποφάσισε την Παρασκευή τη διεξαγωγή έρευνας εναντίον του αντιπροέδρου Αμάντο Μπούντου ο οποίος εκτελεί χρέη αναπληρωτή προέδρου της χώρας, καθώς όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ελέγχεται για ύποπτο και παράνομο πλουτισμό.

Δικαστήριο της Αργεντινής αποφάσισε την Παρασκευή τη διεξαγωγή έρευνας εναντίον του αντιπροέδρου Αμάντο Μπούντου, ο οποίος εκτελεί χρέη αναπληρωτή προέδρου της χώρας, καθώς όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ελέγχεται για ύποπτο και παράνομο πλουτισμό.

Η έρευνα διατάχθηκε μετά την απόρριψη της προσφυγής ακυρώσεως που ασκήθηκε από μια «υποτιθέμενη» συνεργάτιδα του κ. Μπούντου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο αντιπρόεδρος της Αργεντινής κατηγορείται για πράξεις ασυμβίβαστες με το δημόσιο ρόλο του, καθώς επίσης για παράνομο πλουτισμό.

Ο Αμάντο Μπούντου κατέχει σήμερα την προεδρία της χώρας αντικαθιστώντας προσωρινά την πρόέδρο Κριστίνα Κίρσνερ, η οποία αναρρώνει από τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στις 8 Οκτωβρίου εξαιτίας κρανιακού αιματώματος.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο