Πολιτική
Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2004 07:00

Πρόγνωση καιρού

Πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού, προβλέπει για σήμερα Δευτέρα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), με νέα μεταβολή από το απόγευμα και από τα δυτικά.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις βραδυνές ώρες, θα σημειωθούν βροχές στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από μείον δύο (-2) έως 12 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και το απόγευμα θα βρέξει. Τη νύχτα θα σημειωθούν καταιγίδες. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί ισχυροί, που γρήγορα θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα θα γίνουν νότιοι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 1 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις αργά το απόγευμα. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι, που γρήγορα θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από μηδέν (0) έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις, με τοπικές βροχές, κυρίως στα Δωδεκάνησα, όπου τις πρωϊνές ώρες θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι, που γρήγορα θα γίνουν βορειοδυτικοί. Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς και πρόσκαιρα μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις, που αργότερα θα αυξηθούν και τη νύχτα θα βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις σε όλη τη χώρα, με παροδικές βροχές, προβλέπει για αύριο Τρίτη, η ΕΜΥ. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά και νότια. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και πιθανώς και σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί μέτριοι και τοπικά ισχυροί και στην υπόλοιπη χώρα από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Από το βράδυ, αναμένεται εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.