Πολιτική
Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2004 18:08

Συγχαρητήρια επιστολή από το FBI για τους Αγώνες της Αθήνας

Συγχαρητήρια επιστολή προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης για την ασφαλή διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, απέστειλε ο κ. Gary M. Bald, εκτελεστικός βοηθός διευθυντής για την Αντιτρομοκρατία και του FBI.

Στην επιστολή, μεταξύ άλλων, ο υπογράφων υπογραμμίζει ότι το μοντέλο συνεργασίας -ιδιαίτερα στον τομέα ανταλλαγής πληροφοριών και εμπειριών- που αποδείχθηκε επιτυχημένο κατά τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν πρότυπο συνεργασίας και σε άλλες διεθνείς εκδηλώσεις.

Επιπλέον, ευχαριστήρια επιστολή έλαβε ο κ. Βουλγαράκης, από την αντιπρόσωπο της Υπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. στην Ελλάδα, κα Karen Farkas, για τη συνδρομή του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και της Ελληνικής Αστυνομίας στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης σε κέντρα κράτησης αλλοδαπών. Η κα Farkas επισκέφτηκε κέντρα κράτησης στον Εβρο και τη Ροδόπη στις αρχές Δεκεμβρίου.

Στην επιστολή επισημαίνεται η βελτίωση των συνθηκών κράτησης που «συνίσταται αφενός στην εγκαθίδρυση μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και αφετέρου στη δημιουργία δομών που επιτρέπουν τον αυλισμό κρατουμένων και τη χωριστή κράτηση ανδρών από τις γυναίκες, τα παιδιά και τις οικογένειες. Παρατήρησα επίσης ότι δεν αναφέρθηκαν προβλήματα σε σχέση με τις συνθήκες υγιεινής ,το φαγητό ή το ρουχισμό».