Την ανησυχία του για τον «ανεξέλεγκτο» τρόπο με τον οποίο οι αρχές «αποκτούν πρόσβαση σε συνομιλίες δημοσιογράφων και σε υλικό δημοσιογραφικής έρευνας» εξέφρασε σε ανακοίνωσή του το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ.
Την ανησυχία του για τον «ανεξέλεγκτο» τρόπο με τον οποίο οι αρχές «αποκτούν πρόσβαση σε συνομιλίες δημοσιογράφων και σε υλικό δημοσιογραφικής έρευνας» εξέφρασε σε ανακοίνωσή του το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ), με αφορμή σχετικό δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας».
«Την υπόθεση φέρνει στην επιφάνεια η αποκάλυψη ότι συνομιλίες με δημοσιογράφους σχετικά με τις κινητοποιήσεις στις Σκουριές, ακόμη και συνεντεύξεις σε ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, εφημερίδες ή και ειδησεογραφικά πρακτορεία όπως το Reuters και το ΑΠΕ-ΜΠΕ, παρακολουθούνται από την ΕΥΠ και καταγράφονται, προκειμένου να περιληφθούν στις δικογραφίες και να χρησιμοποιηθούν ως αποδεικτικό υλικό εγκληματικής δράσης» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Σύμφωνα με την ΕΣΗΕΜ-Θ, το δικαίωμα των αρχών να ερευνούν υποθέσεις με όποιον τρόπο επιτρέπει η νομοθεσία δεν μπορεί παρά να έχει την ίδια αξία με το δικαίωμα των δημοσιογράφων στην ιδιωτικότητα και την προστασία των πηγών τους.
«Υποχρέωση της πολιτείας είναι να παράσχει εγγυήσεις ότι η άσκηση μέσων που έχει στη διάθεσή της δε θα γίνεται δούρειος ίππος για την παρακολούθηση δημοσιογράφων και για κακόβουλη χρήση του έργου τους» καταλήγει η ανακοίνωση.