Πολιτική
Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2004 07:00

Πρόγνωση καιρού

Πολύ ισχυρούς, έως θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο και πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα, προβλέπει για σήμερα Τετάρτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με βροχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και πρόσκαιρα στο Θρακικό Πέλαγος θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από μείον τρεις (-3) έως 6 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με ασθενείς βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στην Ηπειρο, είναι πιθανόν να εκδηλωθούν ασθενείς πρόσκαιρες χιονοπτώσεις και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από μηδέν (0) έως 14 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με παροδικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 1 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Σταδιακά όμως, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Βόρειοι ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και πιθανόν τοπικά στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο, θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Σταδιακά όμως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις και νωρίς το πρωΐ στο Βορειοανατολικοί Αιγαίο, πολύ θυελλώδεις. Στις υπόλοιπες περιοχές, νότιοι μέτριοι, που σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν.

Aττική

Νεφώσεις, με βροχές και χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα. Σταδιακά όμως, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα ανατολικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις, με βροχές και χιόνια στα ορεινά. Σταδιακά όμως, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, με εξασθένηση αργότερα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Λίγες νεφώσεις, που στα ανατολικά και νότια, θα είναι τοπικά αυξημένες και είναι πιθανόν να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, στα ανατολικά ισχυροί και στο Αιγαίο πρόσκαιρα το πρωΐ, πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα ανατολικά.