Αθλητικά
Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2013 20:15

Μπάσκετ: Δύο «διπλά» στην πρεμιέρα από Άρη και Νέα Κηφισιά

Με το...δεξί μπήκαν στο πρωτάθλημα της Α1 μπάσκετ οι Άρης, ΠΑΟΚ και Νέα Κηφισιά, καθώς επικράτησαν των ΚΑΟ Δράμας, Κολοσσού Ρόδου και Τρικάλων στο σημερινό «πρώτο πιάτο» της 1ης αγωνιστικής.

Με το...δεξί μπήκαν στο πρωτάθλημα της Α1 μπάσκετ οι Άρης, ΠΑΟΚ και Τρίκαλα, καθώς επικράτησαν των ΚΑΟ Δράμας, Κολοσσού Ρόδου και Νέας Κηφισιάς στο σημερινό «πρώτο πιάτο» της 1ης αγωνιστικής.

Με κορυφαίο το Μιχάλη Πελεκάνο που πέτυχε 15 πόντους ο Άρης μπήκε με «διπλό» στη νέα σεζόν. Το τελικό 66-59 προήλθε μετά την αντεπίθεση των «κιτρίνων» στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς στα πρώτα 20 λεπτά βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 33-28.  

Ο ΠΑΟΚ συνήλθε μετά τον αποκλεισμό του στο Κύπελλο κι έστω και δύσκολα επικράτησε με 88-81 του Κολοσσού Ρόδου στο κλειστό της Πυλαίας. Ο Κώστας Χαραλαμπίδης με 26 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ του «δικεφάλου» του Βορρά, που είχε το προβάδισμα στο ματς από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Το ντέρμπι των «νεοφώτιστων» ανέδειξε μεγάλη νικήτρια τη Νέα Κηφισιιά, η οποία πέτυχε μεγάλη νίκη στα Τρίκαλα επί της ομώνυμης ομάδας με 69-64. Κορυφαίος της ομάδας των βορείων προαστίων ήταν ο Λιακόπουλος, που τελείωσε το ματς με 15 πόντους.