Πολιτική
Πέμπτη, 02 Ιανουαρίου 2003 07:01

Πρόγνωση καιρού

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), αλλά και καταιγίδες οι οποίες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα τοπικά θα είναι ισχυρές αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που στα βόρεια θα είναι τοπικά αυξημένες και είναι πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά μέτριοι μέχρι ισχυροί, στα ανατολικά ισχυροί έως πολύ ισχυροί και πρόσκαιρα το πρωϊ στο Αιγαίο τοπικά θυελλώδεις. Το βράδυ στα δυτικά και βόρεια οι άνεμοι θα γίνουν δυτικοί μέτριοι με τάση ενίσχυσης στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 2 έως 10 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 15 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Παρασκευή στα δυτικά και βόρεια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι. Στην υπόλοιπή χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν απο δυτικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στα νότια πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που στα βόρεια και ανατολικά θα είναι πρόσκαιρα αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα ανατολικά πρόσκαιρα πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί αλλά γρήγορα θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα γίνουν δυτικοί μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου.