Πολιτιστικά
Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2013 15:08

Οι πολιτικές εξελίξεις στον φακό του Κώστα Γαβρά

Στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο διεθνούς φήμης έλληνας σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς, στο πλαίσιο ειδικής προβολής της ταινίας του «Το Τσεκούρι» στο Λος Άντζελες.

Στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο διεθνούς φήμης έλληνας σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς, στο πλαίσιο ειδικής προβολής της ταινίας του «Το Τσεκούρι» στο Λος Άντζελες, ενώ αποκάλυψε ότι αναζητά την κατάλληλη ιστορία, για να δημιουργήσει ταινία που θα έχει στο επίκεντρό της την τρέχουσα πραγματικότητα που βιώνει η χώρα.

«Η κάθε χώρα έχει τους βαρβάρους της. Κάθε φορά που υπάρχει μία κρίση, αυτοί μεγαλώνουν. Η Γερμανία είχε τους βαρβάρους της, ήταν ο Χίτλερ, ο οποίος ανέβηκε στην εξουσία και τα αποτελέσματα τα είδαμε μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι Έλληνες υποφέρουν αρκετά. Οι περισσότεροι έχουν πολύ σημαντικά προβλήματα. Και δεν βλέπω ποια μπορεί να είναι η άμεση λύση» είπε, μεταξύ άλλων,  ο σκηνοθέτης.

Για το αν θα έκανε ταινία σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις, αλλά και τη δολοφονία του Φύσσα, ο Κώστας Γαβράς ανέφερε ότι «είναι σημαντικό να κάνει κανείς ταινίες για την παρούσα πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα. Ναι, προσπαθώ να βρω την κατάλληλη ιστορία για να το κάνω».
Για το νέο κύμα ελλήνων κινηματογραφιστών, ο σκηνοθέτης αναγνώρισε ότι «τον τελευταίο καιρό υπάρχει ένα είδος αναγέννησης στον ελληνικό κινηματογράφο. Νέοι άνθρωποι προσπαθούν να κάνουν ταινίες για την κατάσταση στη χώρα. Κάποιες μάλιστα βραβεύτηκαν. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει στήριξη από την ελληνική κυβέρνηση».