Αθλητικά
Κυριακή, 06 Οκτωβρίου 2013 19:30

Μπάσκετ: Ο Ολυμπιακός κατάκτησε το Διηπειρωτικό Κύπελλο

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Ολυμπιακός κατάκτησε το Διηπειρωτικό Κύπελλο, καθώς επικράτησε για δεύτερη φορά μέσα σε 48 ώρες της βραζιλιάνικης Πινιέιρος με 86-69 στο Σάο Πάουλο.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Ολυμπιακός κατάκτησε το Διηπειρωτικό Κύπελλο, καθώς επικράτησε για δεύτερη φορά μέσα σε 48 ώρες της βραζιλιάνικης Πινιέιρος με 86-69  στο Σάο Πάουλο.

«Πλανητάρχης» είναι από σήμερα ο Ολυμπιακός. Οι πρωταθλητές Ευρώπης γίνονται η δεύτερη ελληνική ομάδα, μετά τον Παναθηναϊκό, που κατακτούν το Διηπειρωτικό Κύπελλο κόντρα στην πρωταθλήτρια Αμερικής Πινιέιρος Σκάι. 

Τα πράγματα είχαν λίγο πολύ ξεκαθαρίσει από χθες τα ξημερώματα, όταν στον πρώτο τελικό η ελληνική ομάδα είχε επικρατήσει με 81-70. Και στο δεύτερο παιχνίδι που έγινε επί βραζιλιάνικου εδάφους οι «ερυθρόλευκοι» απέδειξαν την ανωτερότητά τους και με τη δεύτερη νίκη επί της Πινιέιρος κατάκτησαν δίκαια το τρόπαιο.

Ήταν το μόνο, άλλωστε, που έλλειπε από τη συλλογή των Πειραιωτών και η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα το πήρε με τον πλέον εμφατικό τρόπο. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν αρκέστηκαν στο +11 του πρώτου αγώνα (81-70) και σήμερα επικράτησαν ακόμη πιο εύκολα της Πινιέιρος Σκάι, έχοντας για κορυφαίο το Γιώργο Πρίντεζη με 17 πόντους.

Ο επαναληπτικός τελικός ήταν αμφίρροπος μόνο στο πρώτο10λεπτο, διάστημα στο οποίο η βραζιλιάνικη ομάδα κατάφερε να παραμείνει σε απόσταση...αναπνοής (21-22). Με δύο γκολ-φάουλ από Σπανούλη και Σίμονς, καθώς και τρίποντο του Μάντζαρη, ο Ολυμπιακός έφτασε με το ξεκίνημα της επανάληψης στο +10 (37-47) κι απόκει καιπέρα μετέτρεψε τον αγώνα σε...τυπική διαδικασία.

Αν και ο Στόλγουορθ με πέντε προσωπικούς πόντους ψαλίδισε κατά το ήμισυ τη διαφορά (42-47), η συνέχεια ανήκε εξ ολοκλήρου στον Ολυμπιακό. Με όπλο την καλή άμυνα και πρωταγωνιστή τον Πρίντεζη που πέτυχε επτά σερί πόντους οι «ερυθρόλευκοι» εκτόξευσαν τη διαφορά αρχικά στους 14 (42-56) και λίγο μετά με διαδοχικά λέι απ του Περπέρογλου έφτασε και στους 16 (46-62).

Με διαφορά ασφαλείας, πλέον, έχοντας και την προίκα του +11 από το πρώτο ματς (81-70), ο Ολυμπιακός μετρούσε αντίστροφα για τη στέψη του, η οποία δεν άργησε να έρθει. Οι περίπου 100 Έλληνες που βρίσκονταν στην εξέδρα δε σταμάτησαν να αποθεώνουν τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα, οι οποίοι με τη σειρά τους ανταπέδωσαν το χειροκρότημα.