Αθλητικά
Κυριακή, 06 Οκτωβρίου 2013 18:19

Ιταλία: «Τεσσάρα» η Νάπολι στη Λιβόρνο

Σε «παράσταση για ένα ρόλο» μετέτρεψε η Νάπολι την αναμέτρηση με τη Λιβόρνο (4-0) στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Serie A.

Σε «παράσταση για ένα ρόλο» μετέτρεψε η Νάπολι την αναμέτρηση με τη Λιβόρνο (4-0) στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Serie A.

Με δύο γκολ σε κάθε ημίχρονο οι «παρτενοπέι» πέρασαν ένα ήσυχο απόγευμα κι «άφησαν πίσω» την ήττα από την Άρσεναλ στα μέσα της εβδομάδας για το Champions League. Οι Πάντεφ και Ινλέρ έδωσαν προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του Μπενίτεθ, ενώ στην επανάληψη το δρόμο προς τα δίχτυα βρήκαν και οι Καγεχόν, Χάμσικ.

Για 30 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξε ο Γιάννης Φετφατζίδης, ο οποίος είδε την ομάδα του (Τζένοα) να φεύγει ισόπαλη με σκορ 1-1 από την έδρα της Κατάνια. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 59΄ με το Μπαριέντος, αλλά τρία λεπτά πριν τοι τέλος με το αυτογκόλ του Λεγκροτάλιε διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα.

Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων με πέναλτι του Έντερ η Σαμπντόρια «έδωσε την παρτίδα» στην έδρα της, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την Τορίνο. Η ομάδα της Γένοβα είχε προηγηθεί στο πρώτο μέρος με το Σανσόνε, αλλά οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να «γυρίσουν» προσωρινά το ματς με τα γκολ των Ιμόμπιλε και Τσέρκι (πέναλτι) στο διάστημα 66΄-76΄.

Τεράστια εκτός έδρας νίκη πέτυχε η Βερόνα επί της Μπολόνια με 4-1. Οι Κακιατόρε και Ιτούρμπε έδωσαν...αέρα δύο τερμάτων στους φιλοξενούμενους, αλλά οι «ροσομπλού» ξαναμπήκαν στο ματς στο 52΄ με το πέναλτι του Ντιαμάντι. Ο Λούκα Τόνι, όμως, στο 56΄ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-1, για να έρθει στο 90΄ ο Τζορτζίνιο και να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα.

Βαθιά βαθμολογική ανάσα πήρε η Ουντινέζε, που επικράτησε 2-0 στο «Φρίουλι» της Κάλιαρι με τα γκολ των Ντανίλο και Ντι Νατάλε.