Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε η ΑΔΕΔΥ ζητώντας να ακυρωθούν δύο αποφάσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τα κριτήρια της διαθεσιμότητας, όπως και να ακυρωθούν 25 κοινές υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες καταργούνται πλέον των 6.000 οργανικών θέσεων σε διάφορα υπουργεία, οργανισμούς του Δημοσίου, ΝΠΔΔ.
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε η ΑΔΕΔΥ ζητώντας να ακυρωθούν δύο αποφάσεις του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τα κριτήρια της διαθεσιμότητας, όπως και να ακυρωθούν 25 κοινές υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες καταργούνται πλέον των 6.000 οργανικών θέσεων σε διάφορα υπουργεία, οργανισμούς του Δημοσίου, ΝΠΔΔ.
Στις προσφυγές της η ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει ότι οι επίμαχες αποφάσεις προσκρούει σε συνταγματικές διατάξεις όπως είναι αυτές για την ισότητα των πολιτών, την προστασία της αξίας του ανθρώπου κλπ.
Επισημαίνει ακόμη πως πριν τη μαζική κατάργηση οργανικών θέσεων δεν προηγήθηκε εμπεριστατωμένη μελέτη της δομής των δημοσίων υπηρεσιών όπως προβλέπεται. Η δε κατάργηση των θέσεων αυτών υλοποιήθηκε χωρίς «να υπηρετούνται οι συνταγματικοί σκοποί της συνέχειας της δημόσιας υπηρεσίας και της αδιάλειπτής λειτουργίας της» και ενώ είναι προαποφασισμένο 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι να τεθούν σε διαθεσιμότητα.
newsroom naftemporiki.gr