Πολιτική
Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2013 21:15
Προφυλακίστηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς μετά την απολογία του ενώπιον των ανακριτών κατά της διαφθοράς για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.
Προφυλακίστηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς μετά την απολογία του ενώπιον των ανακριτών κατά της διαφθοράς για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.
Μετά από διάσκεψη δύο ωρών, ανακριτές και Εισαγγελείς έδειξαν στον κατηγορούμενο τον δρόμο για την φυλακή.
Η απολογία του Χρήστου Παππά διήρκεσε περίπου 6 ώρες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χρήστος Παππάς κρίθηκε ύποπτος φυγής από τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης, καθώς παρά του ότι είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, εκείνος πήγε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση μία μέρα μετά και παραδόθηκε.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παππάς προσερχόμενος το μεσημέρι στα δικαστήρια της Ευελπίδων φώναξε προς τους δημοσιογράφους «H Χρυσή Αυγή θα κατέβει στις εκλογές όποτε κι αν γίνουν αυτές».
Προφυλακιστέοι έχουν κριθεί και ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος καθως και ο βουλευτής Γιάννης Λαγός. Οι Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος αφέθηκαν ελεύθεροι με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Στον κ. Κασιδιάρη επιβλήθηκε και χρηματική εγγύηση 50.000 ευρώ.
Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέων και ανακριτών προφυλακιστέοι έχουν κριθεί επίσης η ανθυπαστυνόμος που υπηρετούσε στην Ασφάλεια Πειραιά και φέρεται να εμπλέκεται σε αξιόποινες πράξεις μελών της Χρυσής Αυγής και ο «πυρηνάρχης» της Χ.Α. στη Νίκαια Γιώργος Πατέλης.
Σημαντικό ρόλο σε βάρος του Μιχαλολιάκου φέρεται να έπαιξε η απολογία Πατέλη
Σημαντικό ρόλο στην ανάκριση σε βάρος του Νίκου Μιχαλολιάκου, φέρεται να έπαιξε σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η απολογία του επικεφαλής της Τοπικής Οργάνωσης της Νίκαιας, Γιώργου Πατέλη.
Ο Πατέλης φέρεται να είπε πως εργαζόταν ως φύλακας στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τον ισχυρισμό του αρχηγού του κόμματος, ο οποίος ισχυρίστηκε πως δεν τον γνώριζε.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως κατά την απολογία του, ο «πυρηνάρχης» της Νίκαιας φέρεται να είπε ότι ένα τέταρτο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, του τηλεφώνησε ο Ρουπακιάς λέγοντάς του ότι σκότωσε έναν άνθρωπο. «Εγώ ενημέρωσα αμέσως τον Λαγό. Δεν υπήρχε σχέδιο δολοφονίας ούτε κανείς στη Χρυσή Αυγή ήξερε κάτι».
Αναφερόμενος στα τηλεφωνήματα που φέρεται να έχει κάνει ο Γ. Πατέλης σε αριθμό που έχει κατοχυρωθεί στο όνομα του Μιχαλολιάκου, ο επικεφαλής της Τ.Ο. της Νίκαιας φέρεται να υποστηρίζει:
«Εργαζόμουν στα κεντρικά της Χ.Α. Ημουν στην Ασφάλεια στην είσοδο του κτηρίου. Την επομένη της δολοφονίας όλες οι κλήσεις από το σταθερό τηλέφωνο του κόμματος στο σπίτι μου έγιναν από εμένα, διότι ανησυχούσα για τη γυναίκα μου, αφού η αστυνομία ερευνούσε το σπίτι μας μετά από υπόδειξη της συζύγου του Ρουπακιά που, ψευδώς είχε πει ότι μου είχε δώσει μια τσάντα με πράγματα από το σπίτι της που ήθελε να αποκρύψει.
»Τα σταθερά τηλέφωνα που είναι στο όνομα του Ν. Μιχαλολιάκου είναι τηλεφωνικό κέντρο και οποιοσδήποτε μπορεί να τηλεφωνήσει από αυτά. Δεν τηλεφώνησα στον Μιχαλολιάκο».
Ο Γιώργος Πατέλης ρωτήθηκε και για τα τηλεφωνήματα στον βουλευτή Γιάννη Λαγό, πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τις 21.20 και μετά.
«Ειδικά εκείνη την ημέρα μιλούσαμε με τον Λαγό ενόψει της ομιλίας του κ. Μιχαλολιάκου στην Τοπική της Νίκαιας, δύο ημέρες μετά. Συζητούσαμε πώς θα γνωστοποιηθεί το γεγονός, πώς θα μοιραστούν τα φυλλάδια και πώς οι ενέργειές μας έπρεπε να γίνουν το βράδυ για να μην υπάρξουν το πρωί συγκρούσεις με αντίπαλες ομάδες», φέρεται να είπε ο κατηγορούμενος.
Ο Γ. Πατέλης φέρεται επίσης να υποστηρίζει ότι σχεδόν καθημερινά γίνονταν πολλά τηλεφωνήματα κατά τη διάρκεια της νύχτας και ειδικά με τον βουλευτή Γιάννη Λαγό για να συζητήσουν για διάφορα θέματα κι εκδηλώσεις του κόμματος καθώς ήταν ο επικεφαλής της Τοπικής Οργάνωσης.
Οι δικαστικοί λειτουργοί φέρεται να μην έχουν πειστεί από τους ισχυρισμούς τους γι' αυτό και τους προφυλάκισαν, όπως εκτιμούν δικαστικές πηγές, οι οποίες σχολιάζοντας την κριτική που δέχθηκαν οι ανακριτές που δεν προφυλάκισαν τους τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής, τόνιζαν πως «στη φυλακή στέλνουμε κατηγορουμένους με στοιχεία. Όχι όταν δεν υπάρχουν. Όταν επιβάλλουμε όμως περιοριστικούς όρους, δεν σημαίνει ότι κάποιος είναι αθώος».
Στο αυτόφωρο αύριο η Θ. Σκορδέλη
Στο μεταξύ, ποινική δίωξη για πλαστογραφία, κατοχή κροτίδων και παράβαση του Νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα σε βάρος της Θέμιδος Σκορδέλη, που ήταν υποψήφια βουλευτής της Χρυσής Αυγής στις εκλογές του 2012. Η 50χρονη, που συνελήφθη χθες, παραπέμφθηκε να δικαστεί αύριο στο Αυτόφωρο.
Νωρίτερα, κατά την προσαγωγή της στην Ευελπίδων, δήλωσε ότι οι 140.000 ευρώ που εμφανίζεται να κατέχει είναι καταγεγραμμένες σε «βιβλιαράκια του 1974».
Μετά από έρευνα της αστυνομίας στο σπίτι της, μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σημειώσεις με ονόματα, διευθύνσεις και άλλα στοιχεία μεταναστών.
Η υποψήφια βουλευτής αρχικά είχε γίνει γνωστή ως «αγανακτισμένη κάτοικος» του Αγίου Παντελεήμονα. Εχει κατηγορηθεί για ρατσιστική επίθεση σε βάρος Αφγανών, αλλά η δίκη έχει αναβληθεί οκτώ φορές.
Παραδόθηκε ο «πυρηνάρχης»Περαμάτος της ΧΑ
Στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία παραδόθηκε το απόγευμα και συνελήφθη άτομο που σχετίζεται με τη Χρυσή Αυγή και το οποίο αναζητείτο για την υπόθεση της επίθεσης κατά μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα στις 12 Σεπτεμβρίου.
Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για τον «πυρηνάρχη» Περάματος της Χ.Α.
newsroom naftemporiki.gr