Πολιτική
Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2003 07:01

Πρόγνωση καιρού

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπει αρχικά για σήμερα στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), αλλά από το απόγευμα ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά αρχικά νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και αργότερα ανατολικοί, νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση, στα ανατολικά νότιοι πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και στο Αιγαίο τοπικά πολύ θυελλώδεις με μικρή εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 18 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Σάββατο στο Ιόνιο και την ηπειρωτική Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές. Από τις απογευματινές ώρες οι βροχές θα ενταθούν και σταδιακά θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα, ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά και βόρεια. Από το βράδυ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί, βορειοανατολικοί πολύ ισχυροί και στα υπόλοιπα νότιοι, νοτιοανατολικοί πολύ ισχυροί και στο Αιγαίο θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στη Βόρεια Ελλάδα.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί. Ηθερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις κατα περιόδους αυξημένες και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές. Από το απόγευμα ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί, αλλά αργότερα θα στραφούν σε ανατολικούς, νοτιοανατολικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.