Πολιτική
Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2003 09:03

Πρόγνωση καιρού

Λίγες νεφώσεις προβλέπει η ΕΜΥ για σήμερα στη δυτική Ελλάδα, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται. Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν νεφώσεις με ασθενείς βροχές η χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, στα δυτικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, στα ανατολικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στα νοτιοανατολικά πολύ ισχυροί.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από μείον 6 έως 3 βαθμούς, στα κεντρικά από μείον 2 έως 9 και στην υπόλοιπη χώρα από 2 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Για την Αττική ειδικότερα προβλέπονται νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς βροχές ή χιονόνερο κυρίως στα βόρεια και ανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 ώς 10 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια όμως θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Για τη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μηδέν έως 3 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Τετάρτη, στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς βροχές ή χιονόνερο το πρωί.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα δυτικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, στα ανατολικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο τη νύχτα όμως στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός που στα βόρεια θα είναι ισχυρός.