Κόσμος
Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2003 12:12

Στη δημοσιότητα το χειρόγραφο σημείωμα του Δημ. Αγγελόπουλου

Σημείωμα που συνέταξε ο βιομήχανος και θύμα της «17 Νοέμβρη» Δημήτρης Αγγελόπουλος δημοσιεύει σήμερα ο Τύπος. Στο εν λόγω σημείωμα, με ημερομηνία 3/4/85, ο επιχειρηματίας αναφέρεται σε συνάντησή του με τον εκδότη Γρηγόρη Μιχαλόπουλο, η οποία έγινε για να διαγραφεί ο πρώτος από τη «λίστα» της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Ο Δημήτρης Αγγελόπουλος γράφει επί λέξει: «Ο κ. Γρηγόρ. Μιχαλόπουλος δημοσιογράφος της Ελ. Ώρας, με επεσκέφθη σήμερα 3/4/1985 και ώραν 9.30 π.μ. και μου είπε εμπιστευτικά ότι η 17 Νοέμβρη με είχε ως το προσεχές της θύμα ως οικονομικόν παράγοντα, και ότι αυτός που τον οδήγησαν σε ένα μέρος με κλειστά τα μάτια, επληροφορήθη ότι από τους οικονομικούς παράγοντας στον κατάλογον είνε ο Β.Βαρδινογιάννης και ο Δημ.Αγγ.

Ότι αυτός επενέβην ότι είνε συγγενής μου και διεγράφην από τον κατάλογον των εκτελέσεων. Κατά πόσο όλα αυτά είναι αληθή, άγνωστον. Ανέφερε όμως μερικές λεπτομέρειες. Ότι εκ της παρακολουθήσεως που έχουν κάνει αυτοί: γνωρίζουν ότι κυκλοφορώ με αυτοκίνητον Honda, γνωρίζουν την τακτικήν μου διαδρομήν καθημερινά. Με διαβεβαίωσε ο κ. Μιχαλόπουλος ότι στο εξής δεν υπάρχει κίνδυνος».

Στην υποσημείωση, με ημερομηνία 8/4/85, συμπληρώνει: «Ο κ. Μιχαλ. έφερε το σημείωμα περί διαγραφής από τον κατάλογον (μυστήριον).»

Υπενθυμίζεται ότι ο βιομήχανος Δημήτρης Αγγελόπουλος έπεσε τελικά θύμα της «17Ν» ένα χρόνο αργότερα, στις 8 Απριλίου 1986.

Ως γνωστόν, οι καταγγελίες για εκβιάσεις επιχειρηματιών υπό την απειλή της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη προκάλεσαν χθες την παρέμβαση του εισαγγελέα. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Σ. Μπάγιας διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθεί η βασιμότητα των σχετικών καταγγελιών (δημοσιεύματα του Τύπου κ.λπ.), σύμφωνα με τις οποίες στην υπόθεση εμπλέκεται και ο εκδότης της εφημερίδας «Ελεύθερη Ωρα» Γρ. Μιχαλόπουλος.

Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στον εισαγγελέα Δ. Παπαγγελόπουλο, ο οποίος καλείται να διερευνήσει εάν διαπράχθηκε και από ποιους το αδίκημα της εκβίασης.

Επίσης, όπως υπογραμμίζεται στην εισαγγελική παραγγελία, σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι όντως υπάρχει σύνδεση μεταξύ των δραστών και της τρομοκρατικής οργάνωσης, η δικογραφία θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Εφετών.

Σημειώνεται, επίσης, ότι ο κ. Μπάγιας, με επείγον έγγραφό του, προς την αντιτρομοκρατική υπηρεσία ζητάει να του υποβληθεί άμεσα κάθε στοιχείο που ενδεχομένως υπάρχει για το θέμα αυτό.