Αθλητικά
Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2003 16:22

Η σύνθεση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού

Σε κοινή συνέντευξη που έδωσαν σήμερα, ο Υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Υφυπουργός, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού, Γιώργος Λιάνης ανακοίνωσαν τα μέλη της επιτροπής επαγγελματικού αθλητισμού (άρθρο 23, ν. 3057/2002).

Ο κ. Βενιζέλος, στην εισήγησή του είπε ότι πρόκειται για μία ανεξάρτητη επιτροπή, βασικό όργανο εφαρμογής του νέου αθλητικού Νόμου στο χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού.

Η Επιτροπή συγκροτείται ως εξής:

1. Πρόεδρος, ο επίτιμος αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Κωνσταντίνος Παπαλάκης, με αναπληρωτή του τον Επίτιμο Αρεοπαγίτη κ. Γεώργιο Βρέττα.

Μέλη:

2. Ο ομότιμος καθηγητής του Εμπορικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης κ. Λάμπρος Κοτσίρης, με αναπληρωτή του, τον αναπληρωτή καθηγητή του Εμπορικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης κ. Νικόλαο Τέλη

3. Ο καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Θράκης κ. Γεώργιος Χατζηκωνσταντίνου, με αναπληρωτή του τον αναπληρωτή καθηγητή Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Θράκης κ. Μούσι Σιδηρόπουλο

4. Ο δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω με εμπειρία σε θέματα εταιρειών κ. Βασίλειος Κωστόπουλος, με αναπληρωτή του το δικηγόρο παρ’ Αρείω Πάγω με εμπειρία σε θέματα εταιριών κ. Διονύσιο Πρωτόπαπα.

5. Ο καθηγητής της Εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω με εμπειρία σε θέματα Αθλητισμού κ. Γιάννης Πανούσης, με αναπληρωτή του το δικηγόρο παρ’ Αρείω Πάγω με εμπειρία σε θέματα Αθλητισμού και μέλος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής του Νέου Αθλητικού Νόμου, κ. Παναγιώτη Περράκη.

6. Ο οικονομολόγος –ειδικός σε θέματα Οικονομίας του Αθλητισμού κ. Χαράλαμπος Κολύμπαλης, διδάκτωρ Οικονομικών Επιστημών, με αναπληρωτή του τον οικονομολόγο κ. Ελευθέριο Κουλιεράκη.

7. Ολυμπιονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου, ως πρόσωπο κύρους με εμπειρία στο χώρο του Αθλητισμού, με αναπληρωτή της τον κ. Χρήστο Κοτζαμανίδη, αναπληρωτή καθηγητή ΤΕΦΑΑ Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Τα αναπληρωματικά μέλη μετέχουν σύμφωνα με το νόμο, ούτως ή άλλως, σ' όλες τις συνεδριάσεις και αναλαμβάνουν, όπως και τα τακτικά μέλη, το χειρισμό και την εισήγηση επιμέρους θεμάτων.