Αθλητικά
Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2003 17:04

Εκτακτος έλεγχος στην ΠΑΕ ΑΕΚ με υπουργική εντολή

Ο υφυπουργός Πολιτισμού, Γιώργος Λιάνης, έδωσε παραγγελία προς τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συμβουλίου, Κυριάκο Σαχανίδη, για άμεσο έκτακτο έλεγχο στην ΠΑΕ ΑΕΚ.

Το πλήρες κείμενο του εγγράφου του υφυπουργού, έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 77 του Ν.2725/1999, παραγγέλλω όπως το Ελεγκτικό Συμβούλιο διενεργήσει έκτακτο έλεγχο στην ΠΑΕ ΑΕΚ, για τη διαπίστωση της τήρησης των διατάξεων του Ν.2725/1999 και των σε εκτέλεση αυτού κανονιστικών πράξεων από την εταιρεία και τα φυσικά πρόσωπα που ενεργούν με οποιοδήποτε τρόπο για λογαριασμό της.

Ειδικότερα ο έλεγχος να αφορά την ύπαρξη κωλυμάτων από τα προβλεπόμενα στο άρθρο3 παρ.1 και στο άρθρο 83 του Ν.2725/1999, όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν, σε πρόσωπα που έχουν αναλάβει από Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρείες οποιαδήποτε αρμοδιότητα ή έργο, ιδίως σχετικά με την εκπροσώπηση, διοίκηση ή διαχείριση των εταιρειών, όπως συμβαίνει με την ΠΑΕ ΑΕΚ, η οποία χρησιμοποιεί ως εκπρόσωπό της τον κ. Χρυσόστομο Ψωμιάδη (βλ. επισυναπτόμενα δημοσιεύματα της 16/01/2003 με σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ ότι ο κ. Ψωμιάδης ενήργησε ως εκπρόσωπός της στην υπόθεση με τον ποδοσφαιριστή της κ. Ντέμη Νικολαϊδη, γεγονός που επιβεβαίωσε ο ίδιος ο κ. Ψωμιάδης κατά τη σημερινή συνέντευξή του, η οποία δόθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ)».

Ηδη ειδοποιήθηκε η ΠΑΕ ΑΕΚ ότι οι ελεγκτές που θα ορίσει ο κ. Σαχανίδης, θα επισκεφθούν τα γραφεία της τη Δευτέρα.