Κοινωνία
Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013 20:19

Επίθεση με πέτρες στα γραφεία της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα»

Επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», στο Μαρούσι, σημειώθηκε νωρίτερα, όταν περίπου 20 άτομα έριξαν πέτρες, προκαλώντας ζημιές στις τζαμαρίες του κτηρίου.

Επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» στο Μαρούσι σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, λίγο μετά τις 8, όταν περίπου 20 άτομα με καλυμμένα τα πρόσωπά τους άρχισαν να πετούν πέτρες και κουτιά από μπογιές.

Στη συνέχεια οι δράστες πέταξαν στον αέρα έντυπο υλικό, τράπηκαν σε φυγή και αναζητούνται από την αστυνομία.

Από την επίθεση προκλήθηκαν υλικές ζημιές στις τζαμαρίες του κτηρίου ενώ δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

ΝΔ: Άλλη μία οργανωμένη εκδήλωση βίας εναντίον της ελευθερίας του Τύπου

Με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία καταδίκασε την επίθεση κάνοντας λόγο για ακόμη μία οργανωμένη εκδήλωση βίας εναντίον της ελευθερίας του Τύπου.

«Καταδικάζουμε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται, όποιον κι αν στοχεύει. Αυτό είναι και το χρέος όλων των πολιτικών δυνάμεων», υπογράμμισε. 

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου καταδίκασε την επίθεση τονίζοντας πως κάθε μορφή βίας από όπου και αν προέρχεται, θα καταπολεμηθεί με κάθε τρόπο.

«Πρέπει όλοι να ορθώσουμε φραγμό στην τρομοκρατία παντού και ιδιαίτερα στο χώρο των Μέσων Ενημέρωσης, που είναι ευαίσθητος για τη Δημοκρατία μας», πρόσθεσε.

Την επίθεση καταδίκασε και ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης σημειώνοντας πως «απώτερος στόχος των δραστών της επίθεσης ήταν η τρομοκράτηση των δημοσιογράφων».

Οποιαδήποτε απειλή εναντίον του τύπου ή προσπάθεια περιορισμού της ελευθερίας του λόγου στρέφεται κατά της ίδιας της δημοκρατίας και η καταδίκη θα πρέπει να είναι ομόθυμη, κατέληξε.

Καταδίκη και από το ΠΑΣΟΚ

«Καταδικάζουμε την επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας Πρώτο Θέμα καθώς και κάθε προσπάθεια φίμωσης που στρέφεται κατά της ελευθερίας του Τύπου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας πως το Κίνημα καταδικάζει κάθε πράξη βίας από όπου και αν προέρχεται.

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν δικαιολογείται η επίθεση

Κανενός είδους ένσταση η διαφωνία σε σχέση με την αισθητική ή το στίγμα της εφημερίδας, δεν δικαιολογεί την επίθεση με βαριοπούλες στα γραφεία της, επισημαίνει από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ, καταδικάζοντας την συγκεκριμένη πράξη.

Καταδικάζουν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, σε ανακοίνωσή τους, καταδικάζουν την επίθεση σε βάρος της εφημερίδας όπως και κάθε μορφή βίας.

Ενώσεις Τύπου: Επιθέσεις κατά του πλουραλισμού και της δημοκρατίας

Τα διοικητικά συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ καταδίκασαν την επίθεση, σημειώνοντας πως τέτοιες πράξεις στρέφονται κατά του πλουραλισμού, της ενημέρωσης και της ίδιας της δημοκρατίας.

«Καταδικάζουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται και δηλώνουμε, για μια ακόμη φορά, ότι η δημοκρατία και η ενημέρωση δεν τρομοκρατούνται», αναφέρουν.