Πολιτική
Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2003 07:01

Πρόγνωση καιρού

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα Δωδεκάνησα, προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Στη Δυτική Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές που σταδιακά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με βροχές κυρίως από τις απογευματινές ώρες στη Μακεδονία τη Θράκη και τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί στα δυτικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στα ανατολικά μέτριοι και αργότερα ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 4 έως 11 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 16 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Πέμπτη, στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάννησα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και πιθανώς τοπικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με πιθανότητα παροδικής βροχής κυρίως μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και από το μεσημέρι ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα βρέξει. Οι άνεμοι θα είναι αρχικά ασθενείς και αργότερα νότιοι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 10 βαθμούς Κελσίου.