Πολιτική
Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2003 07:01

Πρόγνωση καιρού

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, αλλά τα φαινόμενα αυτά αργότερα θα εξασθενήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί μέτριοι και στα πελάγη τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 2 έως 12 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 16 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Παρασκευή σε ολη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και αργότερα τοπικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα στα δυτικά κεντρικά και βόρεια θα ειναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν στη Βόρεια Ελλάδα από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και αργότερα πολύ ισχυροί και στην υπόλοιπη χώρα νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου.