Πολιτική
Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2003 12:02

Συνελήφθησαν έξι που πλαστογραφούσαν κρατικά έγγραφα

Πέντε Σύριοι και μια Ελληνίδα συνελήφθησαν επειδή έφτιαχναν πλαστά έγγραφα (κάρτες παραμονής αλλοδαπών, αστυνομικές ταυτότητες, διαβατήρια ξένων χωρών, κλπ) και εφοδίαζαν με αυτά αλλοδαπούς που βρισκόντουσαν παράνομα στη χώρα μας και τους προωθούσαν σε χώρες της Ευρώπης αποκομίζοντας 1.500 ευρώ από τον καθένα. Παράλληλα με πλαστά έγγραφα αγόραζαν ηλεκτρικά κυρίως, είδη, εξαπατώντας τράπεζες και επιχειρήσεις.

Συνελήφθησαν οι : Ομάρ Σαλάμχ 29 ετών, Χουσεΐν Χανταουΐ 22 ετών, Ζακαρία Χαντουΐ 29 ετών, Μωχάμεντ Αλσουκάρ 37 ετών και Μωχάμεντ Μαλάχ 23 ετών και Αργυρώ Σηφάκη, 33 ετών.

Κατασχέθηκαν ένα αυτοκίνητο, τρεις πλαστές άδειες οδήγησης, 38 σφραγίδες ξένων και ελληνικών αρχών, δύο πράσινες κάρτες του ΟΑΕΔ κλεμμένες, ένα πλήρες σύστημα ηλεκτρονικού υπολογιστή, ένα φαξ, ένα κλιματιστικό, 1.405 ευρώ, διάφορα διαβατήρια αλλοδαπών, πλαστές άδειες παραμονής, πλαστές βεβαιώσεις απόδοσης ΑΦΜ, διαφάνειες και άλλα υλικά κατάρτισης πλαστών εγγράφων.

Ειδικότερα, μετά από πληροφορίες που έφθασαν στην αστυνομία για τη δράση του κυκλώματος εντοπίστηκαν τα μέλη και οι χώροι που χρησιμοποιούσαν και σε έρευνες που έγιναν καθώς και στην κατοχή των ιδίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παραπάνω είδη.

Από την έρευνα προέκυψε ότι τα προϊόντα εμπορικών συναλλαγών μεταπουλούσαν οι δράστες σε τρίτους σε χαμηλές τιμές, τα δε ποσά που αποκόμιζαν διακινούσαν μέσω τραπεζών ή με άλλους τρόπους στη Συρία. Επίσης, προέκυψε ότι τους λαθρομετανάστες συνόδευε μέχρι τη χώρα προορισμού μέλος του κυκλώματος για την είσπραξη του συμφωνηθέντος ποσού.

Η έρευνα συνεχίζεται για την πλήρη διερεύνηση της δράσης των συλληφθέντων και τυχόν συνεργών τους. Οι δράστες που συνελήφθησαν προχθές με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν χθες το απόγευμα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών από τον οποίο παραπέμφθηκαν στον 14ο τακτικό ανακριτή.

Πηγή : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων