Πολιτική
Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2003 12:40

Δήλωση Δ. Ρέππα για την επίσκεψη Κ. Καραμανλή στον ΟΑΕΔ

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Ρέππας, με αφορμή τη σημερινή επίσκεψη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστα Καραμανλή στον ΟΑΕΔ, έκανε την ακόλουθη δήλωση :

«Επιχειρείται εκμετάλλευση του ενδιαφέροντος των πολιτών με σκοπό μικροκομματικά κέρδη. Το πρόβλημα της ανεργίας είναι υπαρκτό και ανησυχητικό στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Η προσπάθεια που κάνουμε αποδίδει. Το ποσοστό της ανεργίας σημειώνει σταθερά πτωτική τάση, όπως άλλωστε μαρτυρούν τα διαθέσιμα στοιχεία. Ασφαλώς, αυτό δεν αρκεί και δεν εφησυχάζουμε. Η πολιτική μας στοχεύει στην εξάλειψη αυτής της κοινωνικής ανισότητας και αδικίας. Ο ΟΑΕΔ έχει σημαντική συμβολή στην κατεύθυνση αυτή».

«Η αναδιοργάνωση του ΟΑΕΔ προχωρεί και θα ολοκληρωθεί με επιτυχία. Οποιοι ονειρεύονται τη διάλυση του ΟΑΕΔ και την υποκατάστασή του από ιδιωτικά συμφέροντα θα απογοητευτούν για μια ακόμη φορά. Οποιοι επενδύουν σε σενάρια κρίσης στις σχέσεις του ΟΑΕΔ με τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης διαψεύδονται από τα πράγματα».

«Η Νέα Δημοκρατία επιχειρεί να κερδοσκοπήσει σε βάρος του συμφέροντος της χώρας, των εργαζομένων και των ανέργων. Θα ήταν χρήσιμος ο ρόλος της αν διατύπωνε μια σαφή πρόταση και έτσι να συμβάλλει ώστε η προσπάθειά μας να γίνει ακόμη πιο αποτελεσματική».

«Δεν το κάνει, αρκείται μόνο σε διαρροές για το δήθεν πρόγραμμά της που μεταξύ των άλλων προτάσσει την απελευθέρωση της αγοράς εργασίας. Ας ξεκαθαρίσει τι εννοεί : Ελευθερία των εργοδοτών να απολύουν χωρίς περιορισμούς; Απολύσεις χωρίς αποζημίωση; Περιορισμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων; Επιστροφή στην κομματοκρατία και το πελατειακό σύστημα; Ομως η Νέα Δημοκρατία σιωπά. Προφανώς για λόγους αυτοπροστασίας».

«Η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Καραμανλής που υποκρίνονται πως ενδιαφέρονται για την αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων, στην πραγματικότητα επιδιώκουν να λύσουν δικά τους επικοινωνιακά προβλήματα. Εμφανίζονται με παραπλανητικό προσωπείο εν ονόματι των κομματικών αναγκών. Και έτσι, όπως είναι φυσικό, η «παράλληλη Προεδρία» καταλήγει να είναι μοναχική παρωδία».