Αθλητικά
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013 01:05

Ισπανία: Η «πρώην» του Βαλβέρδε πίκρανε τη νυν

Η Εσπανιόλ υποχρέωσε σε ήττα την Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε, την οποία νίκησε στο «Ελ Πρατ» 3-2, στη συνάντηση με την οποία ολοκληρώθηκε η 5η αγωνιστική στην πριμέρα ντιβισιόν.

Η Εσπανιόλ υποχρέωσε σε ήττα την Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε, την οποία νίκησε στο «Κορνεγιά-Ελ Πρατ» 3-2, στη συνάντηση με την οποία ολοκληρώθηκε η 5η αγωνιστική στην πριμέρα ντιβισιόν.

Οι γηπεδούχοι, που υπό τις οδηγίες του Βαλβέρδε είχαν φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου UEFA το 2007, προηγήθηκαν με τον Βίκτορ Σάντσεζ στο 24ο λεπτό, αλλά οι Βάσκοι ισοφάρισαν με τον Όσκαρ Ντε Μάρκος στο 44΄.

Στην επανάληψη η ομάδα της Βαρκελώνης προκαλούσε «τρικυμία» στην «αστεία» άμυνα της Αθλέτικ, που κινδύνευε σε κάθε αντίπαλη επίθεση αφού ανασταλτική λειτουργία απλώς δεν υπήρχε και οι δύο στόπερ της, προεξάρχοντος του Μίκελ Σαν Χοσέ, συμπεριφέρονταν σαν να έμπαιναν για πρώτη φορά σε ποδοσφαιρικό γήπεδο.

Έτσι, απολύτως φυσιολογικά ο Σάντσεζ έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του στο 49ο λεπτό, ενώ ο Σέρχιο Γκαρσία παραβίασε για τρίτη φορά την εστία του Γκόρκα Ιραϊθόθ στο 66΄.

Κάποιες αλλαγές του Βαλβέρδε, με την είσοδο των Ιμπάι Γκόμεθ και Μάρκελ Σουσαέτα, έδωσαν φρεσκάδα, φαντασία και ταχύτητα στο παιχνίδι των φιλοξενούμενων, αλλά είχε πια χαθεί πολύτιμος χρόνος για την Αθλέτικ, που μείωσε στις καθυστερήσεις με το απευθείας φάουλ του Ιμπάι.

Με τη νίκη του το συγκρότημα του Χαβιέρ Αγκίρε ανέβηκε στην τρίτη θέση της κατάταξης, όπου ισοβαθμεί με τη Βιγιαρεάλ, ενώ η Αθλέτικ Μπιλμπάο βρίσκεται ακριβώς ένα σκαλί πιο κάτω.