Πολιτιστικά
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013 12:41

«Breaking Bad» και «Modern family» πρώτευσαν στα βραβεία Emmy

Οι τηλεοπτικές σειρές «Modern Family» και «Breaking Bad» απέσπασαν τα κορυφαία βραβεία Emmy της αμερικανικής τηλεόρασης κατά την 65η τελετή απονομής,  που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στο Nokia Theater του Λος Άντζελες.

Οι τηλεοπτικές σειρές «Modern Family» και «Breaking Bad» απέσπασαν τα κορυφαία βραβεία Emmy της αμερικανικής τηλεόρασης κατά την 65η τελετή απονομής,  που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στο Nokia Theater του Λος Άντζελες.

Στη σειρά «Modern Family» του ABC απενεμήθη, για τέταρτη συνεχή χρονιά, το βραβείο καλύτερης κωμικής σειράς, ενώ το βραβείο της καλύτερης δραματικής σειράς κέρδισε το «Breaking Bad» που μεταδίδεται από το AMC.

Η ιστορία ενός άχρωμου και άοσμου καθηγητή χημείας (Bryan Cranston) που μετατρέπεται αρχικά σε παρασκευαστή ναρκωτικών ουσιών και στη συνέχεια σε αδίστακτο μαφιόζο που κινεί τα νήματα του υποκόσμου της Αλμπουκέρκης, φτάνει στο τέλος της έπειτα από πέντε χρόνια προβολής (ξεκίνησε το 2008), έχοντας κερδίσει πολλά σημαντικά βραβεία, αλλά και έχοντας αναβαθμίσει τον όρο «television drama» με την υψηλού επιπέδου δουλειά της ομάδας παραγωγής και των ηθοποιών.

Η ταινία «Behind the Candelabra» του Στίβεν Σόντερμπεργκ κατέκτησε τρία βραβεία Emmy, για καλύτερη τηλεοπτική ταινία, καλύτερη σκηνοθεσία και αυτό του πρώτου ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του Μάικλ Ντάγκλας. Παραλαμβάνοντας το βραβείο του, ο 68άχρονος αμερικανός ηθοποιός, ευχαρίστησε την οικογένειά του και τη σύζυγό του, Κάθριν Ζέτα Τζόουνς - με την οποία βρίσκονται σε «διάλειμμα» από τον γάμο τους.  Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον συμπρωταγωνιστή του, Ματ Ντέιμον. «Είσαι υπέροχος» του είπε, προσθέτοντας: «ο μόνος λόγος που στέκομαι εδώ είναι εξαιτίας σου». Στην ταινία - που προβλήθηκε τον Μάιο στο Φεστιβάλ των Καννών, όπου και έκανε παγκόσμια πρεμιέρα - παρουσιάζεται η ζωή του θρυλικού σόουμαν και πιανίστα Λιμπεράτσε.

Το βραβείο γυναικείας ερμηνείας σε δραματική σειρά απέσπασε η Κλερ Ντέινς για την τηλεοπτική σειρά «Homeland», ενώ βραβείο κωμικής σειράς κέρδισε η Τζούλια Λιούις - Ντρέιφους για το «Veep».

Το βραβείο ανδρικής ερμηνείας σε δραματική σειρά κατέληξε στα χέρια του Τζεφ Ντάνιελς («The Newsroom»), ενώ ο Τζιμ Πάρσονς του «Big Bang Theory» κέρδισε το βραβείο καλύτερης ανδρικής ερμηνείας σε κωμική σειρά.

Τα βραβεία

Καλύτερη δραματική σειρά
«Breaking Bad»

Καλύτερη κωμική σειρά
«Modern Family»

Καλύτερη τηλεταινία ή μίνι σειρά
«Behind the Candelabra»

Α’  Ανδρικός δραματικής σειράς
Τζεφ Ντάνιελς για το «The Newsroom»

Α’ Γυναικείος δραματικής σειράς
Κλερ Ντέινς για το «Homeland»

Α’ Ανδρικός κωμικής σειράς
Τζιμ Πάρσονς για το «The Big Bang Theory»

Α’  Γυναικείος κωμικής σειράς
Τζούλια Λιούις - Ντρέιφους για το «Veep»

Α’  Ανδρικός τηλεσειράς
Μάικλ Ντάγκλας για το «Behind the Candelabra»

Α’ Γυναικείος σε τηλεταινία ή μίνι σειρά
Λόρα Λίνεϊ για το «The Big C: Hereafter»

Καλύτερος σκηνοθέτης τηλεταινίας
Στίβεν Σόντερμπεργκ για το «Behind the Candelabra»

Β’  Ανδρικός δραματικής σειράς
Μπόμπι Καναβάλε για το «Boardwalk Empire»

Β’  Γυναικείος δραματικής σειράς
Άννα Γκαν για το «Breaking Bad»

Β’  Ανδρικός κωμικής σειράς
Τόνι Χέιλ για το «Veep»

Β’  Γυναικείος κωμικής σειράς
Μέριτ Γουίδερ για το «Nurse Jackie»

naftemporiki.gr