Πολιτική
Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2003 07:01

Πρόγνωση καιρού

Νεφώσεις με βροχές και ισχυρές καταιγίδες προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) στην Ανατολική και Νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάννησα.Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το βράδυ.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά και την Εύβοια νεφώσεις με σποραδικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί θυελλώδεις και στα ανατολικά και νότια πολύ θυελλώδεις (9 και τοπικά 10 Μπφώρ).

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -1 έως 7 βαθμούς Κελσίου, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 3 έως 11 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Τρίτη, στην Αατολική Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με σποραδικές βροχές ή χιονόνερο στις ηπειρωτικές περιοχές. Τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στη βόρεια Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί στα δυτικά μέτριοι μέχρι ισχυροί, στα ανατολικά πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και τοπικά το πρωί στο Αιγαίο πολύ θυελλώδεις με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώει αξιόλογη μεταβολή.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 7 βαθμούς Κελσίου.