Πολιτική
Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2003 07:01

Πρόγνωση καιρού

Νεφώσεις με σποραδικές βροχές προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) στην Ανατολική Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, οι οποίες σταδιακά θα περιοριστούν στην Βόρεια Κρήτη. Στηνυπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά μέτριοι μέχρι ισχυροί, στα ανατολικά πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και τοπικά το πρωί στο Νότιο Αιγαίο πολύ θυελλώδεις με σταδιακή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -2 έως 9 βαθμούς Κελσίου, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 12 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Τετάρτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, οι οποίλες στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, καθώς και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές αρχικά στα βορειοδυτικά και αργότερα και στις υπόλοιπες περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και απο το βράδυ πολύ ισχυροί με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τη νύχτα όμως και νωρίς το πρωϊ στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται παροδικές νεφώσεις που στα βόρεια και ανατολικά του νομού θα είναι αυξημένες και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς βροχές τις πρωϊνές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί πολύ ισχυροί και στα ανατολικά θυελλώδεις με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι και πρόσκαιρα τις πρωϊνές ώρες ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 9 βαθμούς Κελσίου.