Πολιτική
Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2003 07:26

Κ. Σημίτης : «Θα αλλάξει η εικόνα της χώρας το 2004»

«Η χώρα, που αυτήν τη στιγμή είναι ένα απέραντο εργοτάξιο, θα έχει αλλάξει όψη το 2004, τη χρονιά που θα γίνουν οι εκλογές», τόνισε ο πρωθυπουργός στην εισήγησή του προς το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο συνεδρίασε χθες με θέμα την πορεία προς τις εσωκομματικές εκλογές του Μαϊου και την ανασυγκρότηση του κόμματος.

Ο κ. Σημίτης εξαπέλυσε επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας σημειώνοντας : «Η εξωτερική πολιτική εξέλιξη, χαρακτηρίζεται από την αγωνιώδη προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να ξεπεράσει την έλλειψη θέσεων με συνεχή σκανδαλολογία. Η Νέα Δημοκρατία εγκατέλειψε το στερεότυπο της μακέτας και καταπιάστηκε με εκείνο της κακοτεχνίας και της κακής ποιότητας. Καταπιάνεται με μια συνθηματολογία. Εκείνη της αδιαφάνειας και του υπερβολικού κόστους».

«Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να αλλάξει τη δύσκολη σημερινή συγκυρία και να διαμορφώσει προϋποθέσεις εκλογικής νίκης τον Μάϊο του 2004», τόνισε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Λαλιώτης.

«Οι εκλογές θα γίνουν μετά τη λήξη της ελληνικής προεδρίας», εκτίμησε μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού Flash, ο Γιώργος Αλογοσκούφης.