Την εισήγηση του υπουργείου Παιδείας για τους εργαζόμενους που θα μπουν στο καθεστώς της κινητικότητας ενέκρινε το Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που συνεδρίασε υπό τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.
Την εισήγηση του υπουργείου Παιδείας για τους εργαζόμενους που θα μπουν στο καθεστώς της κινητικότητας ενέκρινε το Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που συνεδρίασε υπό τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας, στη συνεδρίαση εγκρίθηκε ο αριθμός των πλεοναζόντων διοικητικών υπαλλήλων, των 36 Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Πανεπιστημίων και ΤΕΙ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, από τα 36 Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, που στελεχώνονται από 7.670 διοικητικούς υπαλλήλους διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων, μετά την αξιολόγηση που υπέβαλαν, κρίθηκε ότι μόνο οκτώ από αυτά παρουσιάζουν πλεονάσματα ανθρώπινου δυναμικού ώστε να συμβάλλουν στην κινητικότητα.
Αντίθετα οι «ανάγκες» διαμορφώνονται σε 646 θέσεις κατανεμημένες σε 25 Ιδρύματα (ΤΕΙ και Πανεπιστήμια) οι οποίες θα «καλυφθούν» από το προσωπικό που τίθεται σε διαθεσιμότητα σε ειδικό πρόγραμμα «Δια-Ιδρυματικής κινητικότητας»
Ειδικότερα, ο αριθμός των πλεοναζόντων διοικητικών υπαλλήλων, που τίθεται σε διαθεσιμότητα με τη σχετική Κ.Υ.Α., που θα υπογράψουν τη Δευτέρα ο υπουργός Παιδείας και και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, διαμορφώνεται σε 1.349.
Από τον αριθμό αυτό θα εξαιρεθούν, μετά την απογραφή τους στο ΑΣΕΠ, όσοι εμπίπτουν στα κριτήρια εξαίρεσης του Νόμου 4172/2013 (πολύτεκνοι, Α.Μ.Ε.Α. κ.λπ.).
Πιο συγκεκριμένα, μετά την υπογραφή της ΚΥΑ, οι Διευθύνσεις Διοικητικού/ Προσωπικού κάθε Ιδρύματος από τα οκτώ που συμμετέχουν στην διαθεσιμότητα, και μόνον αυτών, υποχρεούνται να υποβάλουν εντός προθεσμίας 15 ημερών, στην ψηφιακή φόρμα του ΑΣΕΠ τα προσόντα όλων των υπαλλήλων των κλάδων και ειδικοτήτων που συμμετέχουν στη διαθεσιμότητα, σύμφωνα με τη σχετική ΚΥΑ.
Το σύνολο των 1.349 Διοικητικών Υπαλλήλων (συμπεριλαμβανομένων των πιθανών εξαιρούμενων από το νόμο όπως ΑμΕΑ, Πολύτεκνοι κ.λπ.) των 8 Πανεπιστημίων από τα 36 Πανεπιστήμια και ΤΕΙ τα οποία αξιολογήθηκαν, που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα κατανέμεται σύμφωνα στον παρακάτω Πίνακα:
Μετά την υποβολή των στοιχείων το ΑΣΕΠ μοριοδοτεί και συντάσσει Πίνακες Κατάταξης και τους αποστέλλει στο αρμόδιο Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο, το οποίο και εκδίδει τους τελικούς Πίνακες των υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα.
Το σύνολο των υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα προέρχονται μόνον από τους κλάδους και τις ειδικότητες ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ/ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ/ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ, ΕΠΙΣΤΑΤΩΝ, ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Η/Υ, ΤΕΧΝΙΚΟΥ, ΦΥΛΑΚΩΝ/ΝΥΧΤΟΦΥΛΑΚΩΝ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ, ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΩΝ/ΘΥΡΩΡΩΝ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ /ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ, ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ, ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΩΝ/ΔΙΕΡΜΗΝΕΩΝ, ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΩΝ, ΕΠΙΣΤΑΤΩΝ, ΚΛΗΤΗΡΩΝ.
Το υπουργείο επισημαίνει πως μετά τη σημερινή συνεδρίαση, ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση των δομών και των υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και τα σχέδια στελέχωσής τους.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, έχει επέλθει πλέον συμφωνία σε ό,τι αφορά τον συνολικό αριθμό των 12.500 ατόμων.
newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ