Αθλητικά
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013 16:18

UEFA: Το Γιβραλτάρ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Την «παρθενική» του συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αρχής γενομένης από τη σεζόν 2014/2015, εξασφάλισε το Γιβραλτάρ.

Την «παρθενική» του συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αρχής γενομένης από τη σεζόν 2014/2015, εξασφάλισε το Γιβραλτάρ.

Πριν από μερικούς μήνες το κρατίδιο που ανήκει στη Μεγάλη Βρετανία έγινε αποδεκτό ως μέλος της UEFA (54ο) και με αφορμή το γεγονός αυτό η εκτελεστική επιτροπή «άναψε πράσινο» για τη συμμετοχή του και στις διοργανώσεις του Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ.

Όπως αποφασίστηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης που έγινε στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας, το Γιβραλτάρ θα εκπροσωπηθεί από μία ομάδα σε κάθε μία διοργάνωση, Οι 8 ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της χώρας δεν πρόκειται να παίξουν ουσιαστικό ρόλο στις δύο διοργανώσεις, ωστόσο, μόνο και μόνο ο στόχος κατάκτησης ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου θα το κάνει πιο ανταγωνιστικό.

Τα τελευταία 6 χρόνια πρωταθλήτρια Γιβραλτάρ αναδεικνύεται η Λίνκολν FC, ενώ στην πρώτη κατηγορία αγωνίζεται και ομάδα με το όνομα... Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Επίσης, η αρμόδια επιτροπή της UEFA αποφάσισε ότι από την περίοδο 2015-16 δικαίωμα συμμετοχής στο Γιουρόπα Λιγκ θα έχει μόνο ο κάτοχος του τροπαίου. Σε περίπτωση που αυτός έχει ήδη εξασφαλίσει την έξοδο στην Ευρώπη, τότε το εισιτήριο δεν θα πηγαίνει στο φιναλίστ, αλλά στον πρώτο επιλαχόντα του πρωταθλήματος.