Πολιτική
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013 16:06

Γ. Καμίνης: Επαρκές το νομικό πλαίσιο, αρκεί να εφαρμοστεί

Ως επαρκές χαρακτήρισε το υπάρχον νομικό πλαίσιο, αρκεί να εφαρμοστεί, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, σε συνέντευξή του στη Δημόσια Τηλεόραση.

Ο κ. Καμίνης αναφέρθηκε στον αντιρατσιστικό νόμο, λέγοντας πως αν είχε προχωρήσει, «δεν θα είχαμε αποφύγει αυτά που ζούμε σήμερα», καθώς πλέον «είμαστε στο κοινό ποινικό δίκαιο», πέραν της τιμωρίας του αντιρατσιστικού λόγου. Συνεχίζοντας, ζήτησε εφαρμογή των διατάξεων του κοινού ποινικού δικαίου, καθώς και όποιου άλλου ποινικού «οπλοστασίου» υπάρχει, λέγοντας πως «μιλάμε για συμμορία, για εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου».

Παράλληλα, υπενθύμισε πως υπάρχει πυρήνας αντιρατσιστικής νομοθεσίας από την δεκαετία του 80, που δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Το κρίσιμο, όπως επεσήμανε, είναι να δημιουργηθούν οι πολιτικές προϋποθέσεις για την εφαρμογή του, μέσω της σύσσωμης έκφρασης, από πλευράς του δημοκρατικού πολιτικού κόσμου, της αποφασιστικότητάς του. Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Καμίνης δήλωσε πως περιλαμβάνεται στις δημοκρατικές δυνάμεις, ζητώντας να σταματήσουν οι «ιστορίες» ότι  το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ουσιαστικά εκτός του δημοκρατικού τόξου .

Σχολιάζοντας επίθεση που είχε δεχθεί στο παρελθόν από βουλευτή της Χρυσής Αυγής στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας, είπε πως δεν έχει γίνει ευρύτερα γνωστό ότι την ίδια στιγμή περίπου πενήντα άτομα με μοτοσικλέτες κατευθύνονταν από τον πίσω δρόμο για να εισβάλουν στον Κόμβο. «Εάν περνούσαν και δεν τους είχαν σταματήσει τα ΜΑΤ, δεν ξέρω τι θα γινόταν» είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τη χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής, ανέφερε πως το από πού αντλεί τους πόρους της είναι θέμα προς έρευνα, ενώ έκανε λόγο για καθυστέρηση δεκαετιών όσον αφορά την αντιμετώπιση φαινομένων βίας και μίσους. «Είχαμε υιοθετήσει την πρώτη αντιρατσιστική νομοθεσία των λόγων περί μίσους, ήδη επί υπουργίας Μαγκάκη, στο υπουργείο Δικαιοσύνης και στην πραγματικότητα δεν είχαμε ούτε μία καταδίκη» είπε, επισημαίνοντας πως αυτά τα φαινόμενα δεν γεννήθηκαν από την μία ημέρα στην άλλη, ούτε τα γέννησε μόνο η οικονομική κρίση, κάνοντας λόγο για μια ολόκληρη νοοτροπία μίσους προς τη διαφορετικότητα, η οποία υπήρχε στην ελληνική κοινωνία.