Αθλητικά
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013 14:25

Ιταλία: Αλλάζει χέρια η Ίντερ σύμφωνα με τον Τύπο της χώρας

Τη συμφωνία με τον Ινδονήσιο επιχειρηματία, Ερικ Τοχίρ, για την παραχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της Ίντερ,αποκαλύπτει ο Τύπος της Ιταλίας.

Τη συμφωνία με τον Ινδονήσιο επιχειρηματία, Ερικ Τοχίρ, για την παραχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της Ίντερ,αποκαλύπτει ο Τύπος της Ιταλίας.

Η Gazzetta dello Sport αναφέρει ότι η απόφαση του Μάσιμο Μοράτι να αποχωρήσει από τα ηνία των «νερατζούρι» είναι οριστική και μετά τις υπογραφές που θα μπουν και το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς, δεν επιθυμεί να παραμείνει ούτε ως πρόεδρος!

Όπως αναφέρει το ιταλικό έντυπο ο «ισχυρός άνδρας» της ομάδας του Μιλάνου συμφώνησε να παραχωρήσει το 70% των μετοχών, ενώ το deal θα ολοκληρωθεί και τυπικά την επόμενη εβδομάδα.

Οι επαφές ανάμεσα στις δύο πλευρές έχουν ξεκινήσει από τον περασμένο Μάιο, ωστόσο, δεν είχαν αποτέλεσμα. Συνεχίστηκαν και τον Ιούνιο, αλλά ούτε και τότε βρέθηκε η «χρυσή τομή». «Ακόμη δεν έχουμε συμφωνήσει οριστικά», τόνισε μεταξύ άλλων ο Μάσιμο Μοράτι μόλις επέστρεψε από το Παρίσι και προτίμησε να «θολώσει τα νερά»: «Υπάρχουν κάποιοι Ινδονήσιοι επενδυτές που θέλουν να βάλουν χρήματα στην ομάδα. Η οικογένειά μας θα παραμείνει στο σύλλογο, αλλά θα υπάρξει αναδόμηση. Δεν έχω πρόθεση να παραμείνω σαν πρόεδρος, δεν το νομίζω».

Για το τι θα ακολουθήσει τις προσεχείς ημέρες είπε: «Υάρχουν μια σειρά από ζητήματα που πρέπει να ρυθμιστούν. Σε 30 μέρες ή περίπου τόσο θα ξέρουμε περισσότερο. Μάλλον τότε θα ολοκληρωθεί το deal, αλλά το ίδιο λέγαμε και πριν τρεις μήνες. Μπορεί κάποια πλευρά να κάνει πίσω».

Σε περίπτωση που προχωρήσει η υπόθεση ο Τοχίρ θα γίνει ο πρώτος Ασιάτης που θα έχει στην κατοχή του ομάδα της Serie A. Ο 43χρονος επιχειρηματίας έχει μετοχές στους Φιλαδέλφεια 76ερς στο ΝΒΑ, αλλά και στην DC United, που αγωνίζεται στο MLS. Πρόθεσή του φέρεται πως είναι να κάνει μεγάλες επενδύσεις στους «νερατζούρι» και να τους καταστήσει πανίσχυρους και πάλι στην Ευρώπη, αλλά και πολύ δημοφιλείς στην Ασία.