Πολιτική
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013 10:39

Σ. Κεδίκογλου: Θα ξηλώσουμε το νεοναζιστικό μόρφωμα

«Θα ξηλώσουμε αυτό το νεοναζιστικό νεοφασιστικό μόρφωμα», διεμήνυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή και επανέλαβε την έκκλησή του προς όλες τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις να υψώσουν «ένα φραγμό στην ένταση και τη βία».

«Θα ξηλώσουμε αυτό το νεοναζιστικό νεοφασιστικό μόρφωμα», διεμήνυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή και επανέλαβε την έκκλησή του προς όλες τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις να υψώσουν «ένα φραγμό στην ένταση και τη βία».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star ο κ. Κεδίκογλου αναφέρθηκε στις προσπάθειες που κάνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής, σημειώνοντας: «Δεν μπορείς να θέσεις εκτός νόμου ένα κοινοβουλευτικό κόμμα. Μπορείς όμως να θέσεις αυτήν την οργάνωση ενώπιον του νόμου».

Αυτό, όπως είπε, «μπορεί να φέρει το αποτέλεσμα που θέλουν οι πολίτες».

Ερωτηθείς σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Λαζαρίδη, επισήμανε ότι αυτό που είπε ο βουλευτής της Ν.Δ. είναι πως «θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ στο συνταγματικό τόξο» και έθεσε ορισμένα ερωτήματα τα οποία απαιτούν απαντήσεις σχετικά με τις δηλώσεις μελών του ΣΥΡΙΖΑ περί «γουναράδικων» και «τα συνθήματα του τύπου ''ή εμείς ή αυτοί'' που είναι διχαστικά».

Άσκησε μάλιστα κριτική στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος, όπως επισήμανε, στο χθεσινό «ενωτικό μήνυμα του πρωθυπουργού απάντησε με διχαστικό λόγο».

Φάκελο για τη Χρυσή Αυγή παρέδωσε ο Ν. Δένδιας

Χθες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, με επιστολή του προ την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, ζήτησε την ένταξη στον αντιτρομοκρατικό νόμο όλων των ποινικών περιστατικών, στα οποία έχει ανάμειξη η Χρυσή Αυγή.

Όπως ανέφερε ο κ. Δένδιας σε έκτακτη ενημέρωσή του στους δημοσιογράφους, η επιστολή προς την εισαγγελέα συνοδευόταν από τους φακέλους συνολικά 32 περιστατικών (13 στην Αττική και 19 στην υπόλοιπη Ελλάδα), τα οποία - κατά την άποψη της Αστυνομίας - συνιστούν διαρκή δράση εγκληματικής οργάνωσης.

Για τον λόγο αυτό, ο υπουργός ζήτησε όλα τα περιστατικά να ενταχθούν στο άρθρο 187 του ποινικού κώδικα, περί σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, γεγονός που μετατρέπει αυτομάτως τα πλημμελήματα σε κακουργήματα και μπορούν να γίνουν συλλήψεις ηθικών και φυσικών αυτουργών.

Σε ορισμένες από τις περιπτώσεις αυτές, για τις οποίες έχουν σχηματιστεί δικογραφίες, εμπλέκονται και βουλευτές της Χρυσής Αυγής, και η διαδικασία για αυτούς θα προχωρήσει όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα.

Ο κ. Δένδιας τόνισε ότι με αυτόν τον τρόπο, δεν τίθεται εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή, γιατί δεν επιτρέπεται από το Σύνταγμα, αλλά πλέον «όλοι θα συρθούν στα δικαστήρια και θα ανακοπεί η δράση του συγκεκριμένου κόμματος».

newsroom naftemporiki.gr