Κοινωνία
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013 14:10

Ένταση σε συλλαλητήριο κατά των μνημονίων στη Θεσσαλονίκη

Ένταση σε συλλαλητήριο κατά της κυβέρνησης και των μνημονίων στη Θεσσαλονίκη. Οι διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν και για τη δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι.

Ένταση σημειώθηκε σε συλλαλητήριο κατά της κυβέρνησης και των μνημονίων στη Θεσσαλονίκη, με τους διαδηλωτές να διαμαρτύρονται και για τη δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι, φωνάζοντας συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής.

Δύο συλλαλητήρια οργανώθηκαν στην πόλη, με πρωτοβουλία της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων (ΕΔΟΘ) και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου (ΕΚΘ), στο άγαλμα του Βενιζέλου, και του ΠΑΜΕ, στην πλατεία Αγίας Σοφίας. Χιλιάδες διαδηλωτές- δημόσιοι υπάλληλοι, καθηγητές, δάσκαλοι, νοσοκομειακοί γιατροί, εργαζόμενοι στους Δήμους, φοιτητές και μαθητές- συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα του Βενιζέλου και μετά έκαναν επί πορεία τους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Ένταση σημειώθηκε σε δύο σημεία, στις διασταυρώσεις της οδού Σαλαμίνος με την Κουντουριώτου και Τσιμισκή, όπου η Αστυνομία δεν επέτρεψε στους διαδηλωτές να πλησιάσουν στην περιοχή που βρίσκονται τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Οι διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν, κατηγόρησαν τους αστυνομικούς ότι «προστατεύουν δολοφόνους» , με αφορμή τη δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι, και φώναξαν συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής και της Αστυνομίας. Κάποιοι έγραψαν με σπρέι σύνθημα κατά της Χρυσής Αυγής σε κλούβα της Αστυνομίας. Οι διαδηλωτές συνέχισαν την πορεία κατευθυνόμενοι προς το υπουργείο Μακεδονίας-θράκης.

Οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ έκαναν πορεία από την πλατεία Αγίας Σοφίας μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Πηγή: ΑΜΠΕ