Πολιτική
Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2003 07:01

Πρόγνωση καιρού

Εκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από σήμερα Πέμπτη 30/1/2003 στη δυτική Ελλάδα και αύριο Παρασκευή 31/1/2003 στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς στη Θράκη. Παράλληλα πολύ θυελλώδεις νότιοι άνεμοι θα επικρατήσουν στην ανατολική Ελλάδα.

Το Σάββατο 1/2/2003 προβλέπεται επιδείνωση του καιρού σε όλη τη χώρα με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους έντονες και πολύ θυελλώδεις ανέμους. Το βράδυ ισχυρές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στη βόρεια Ελλάδα.

Την Κυριακή 2/2/2003 τα έντονα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στην ανατολική Ελλάδα.

Νεφώσεις με σποραδικές βροχές και στα δυτικά καταιγίδες, προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια χώρα, καθώς και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Εντονα θα είναι τα φαινόμενα στο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο. Από τις βραδυνές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα. Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στα πελάγη τοπικά θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -1 έως 10 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 1 έως 13 βαθμούς και στα νησιά από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Παρασκευή σε ολη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στις βόρειες και κεντρικές ορεινές περιοχές τις χώρας. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν πρόσκαιρα στα κεντρικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στα πελάγη τοπικά θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση στα δυτικά και βόρεια.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με πιθανότητα βροχής τις βραδυνές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και πρόσκαιρα στα ανατολικά θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές, κυρίως το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, νοτιοδυτικοί, μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου.